El PSOE denuncia davant del Parlament la “total inacció” de Vicent Marí davant les greus deficiències denunciades a la Residència Colisée

El PSOE ha denunciat avui en el Ple del Parlament de les Illes Balears la “total inacció” del Consell Insular de Vicent Marí respecte a la situació de la Residència Colisée, sobre la qual “no s’exerceix la deguda tasca de seguiment i d’inspecció”. Així ho ha manifestat la diputada socialista Irantzu Fernández, qui avui ha demanat sobre aquest assumpte a la consellera balear d’Afers Socials, Catalina Cirer.

“Durant més d’un any, familiars, sindicats, col·legis professionals, mitjans de comunicació i fins i tot la fiscalia han denunciat les greus deficiències que pateixen els seus residents: Precarietat laboral, personal no qualificat, errades en les pautes de medicació, excessos en la contenció física, desconnexió dels timbres deshidratacions, anèmies, manca de terapeuta ocupacional i inclús de canvi de bolquers”, ha explicat la diputada. “I davant tot això la total inacció del Consell d’Eivissa, que va obrir un expedient a l’abril de l’any passat i que encara no sabem com es resoldrà”, ha dit.

Irantzu Fernández ha demanat a Catalina Cirer “que faci d’intermediària perquè el senyor Marí actuï sobre el que sí que són les seves competències i prengui mesures i faci les resolucions que pertoquen”.

A més, Irantzu Fernández ha recordat la situació “anòmala” a Eivissa, ja que “tenim un Consell que té competència d’inspecció i sanció, però que no vol assumir les de gestió. Això ha fet que durant els darrers anys, mentre les altres illes seguien definint el seu model i ampliant les places per majors a residències, l’illa d’Eivissa ha estat bloquejada, sense rumb, sense projecte, sense noves places”.

“Tocaria que el Consell Insular d’Eivissa s’hagués fet càrrec de les competències que li pertoquen a hores d’ara” i “que el senyor Vicent Marí i vostè haguessin arribat a un acord econòmic, però ja veiem que vostè té la mateixa sort que l’anterior Govern a l’hora de fer que assumeixi les seves responsabilitats”, ha criticat la diputada socialista referint-se a l’incompliment de Vicent Marí de recuperar la gestió de les residències.

Comments are closed