El PSOE denuncia davant del Parlament les “excuses” del PP per vetar la tramitació de la llei de limitació d’entrada de vehicles a Eivissa

El PSOE ha denunciat avui davant del Ple del Parlament les “excuses” del PP per vetar la tramitació de la llei de limitació d’entrada de vehicles a Eivissa. La diputada socialista Irantzu Fernández ha criticat que “el nou estudi, el logo, les esmenes mallorquines són tota una excusa del Partit Popular per votar en contra de la presa en consideració de la llei al Parlament”. “Una excusa per tornar a ficar-la en un calaix fins que arribi la propera campanya electoral”, ha dit en el ple d’avui a la consellera balear de Mobilitat, Marta Vidal.

La diputada del PSOE ha preguntat a Vidal si “com a consellera d’Habitatge, Territori i Mobilitat, pensa que aquesta legislatura s’aprovarà la llei de sostenibilitat ambiental, econòmica i turística d’Eivissa?”. Marta Vidal s’ha negat a respondre a la pregunta, donant a entendre, això sí, que el PP votarà en contra de la presa en consideració de la llei, com ja havia anticipat Vicent Marí en el Ple del Consell Insular del passat mes de febrer.

“Des del Grup Socialista creiem en la necessitat d’aquesta llei, i per això, encara que l’esborrany és molt millorable, la vàrem registrar fa setmanes, per poder fer feina, perquè tots els grups puguin fer aportacions. També el PP, perquè surti endavant”, ha dit Irantzu Fernández.

La diputada del PSOE ha recordat que “el que vàrem registrar és el mateix que el senyor Marí, president del Consell d’Eivissa, va enviar a un mes que aquesta cambra es dissolgués, just quan ja no donava temps a tramitar-la”. Però, “al passat plenari del Consell d’Eivissa el senyor Marí va dir que ja no li servia. Ell havia elevat la mateixa llei, redactada pels seus serveis jurídics. No canvia ni una coma, però ara ja no val, per què? Perquè el registre d’entrada d’aquesta cambra sortia amb el logo del PSOE. Això ho va dir ell”, ha criticat Irantzu Fernández.

La diputada ha lamentat que “dona igual que ho hem hagut de fer per la seva inoperància, que dona igual que l’illa necessita urgentment aquesta normativa, que dona igual que les lleis que es publiquen al BOIB no duen cap segell. Tot dona igual, perquè ara el Senyor Marí vol fer un nou estudi”.

“Excuses” del PP per no tramitar la proposta de Llei de limitació de l’entrada de vehicles registrada pel PSIB-PSOE davant del Parlament, “ignorant com funciona qualsevol tramitació legislativa, i ignorant el que ell mateix va fer la legislatura passada quan la va elevar”. “Ara diu que la llei és eivissenca i no ens l’han de fer ni esmenar els mallorquins, com si el Consell tingués capacitat legislativa, com si aquesta no fos la cambra de tots els balears”, ha criticat Irantzu Fernández.

Comments are closed