El PSOE denuncia el nou retard de Vicent Marí en la licitació de les concessions de transport públic. El grup socialista critica el “titubeig” del PP sobre la tramitació de la Llei de regulació de vehicles.

El PSOE denuncia el nou retard de Vicent Marí en la licitació de les concessions de transport públic, després que s’hagi conegut la resolució del tribunal administratiu que obliga el Consell Insular a tornar a iniciar el concurs públic perquè estava mal fet. Un nou “fracàs” d’aquest Consell Insular del PP “que acabam pagant el conjunt de la ciutadania”, com ha lamentat el portaveu del PSOE, Josep Marí Ribas.

“La mala gestió del Consell Insular està condemnant l’illa d’Eivissa a continuar amb un servei d’autobús nefast”. “Al pas que anam, tampoc no arribarem a octubre del 2025, quan tornen a caducar les actuals concessions”. Continuam encadenant “una pròrroga darrera una altra” i “incomplint totes les promeses de posada en marxa del nou servei”.

“Primer varen dir que estaria en 2022, després en 2023 i ara ja no sabem ni si el 2025 tendrem els nous autobusos”, lamenta Marí Ribas.

Mentrestant, el Consell Insular tampoc no pren mesures per millorar un servei de transport “cada volta més degradat, amb pitjors vehicles, pitjors servei i pitjors infraestructures”.

El PSOE critica que el Consell Insular “ha incomplit el seu compromís de realitzar un informe sobre les causes de l’incendi d’un autobús”, ocorregut el passat 14 de desembre. En el pròxim Ple, que tendrà lloc aquest divendres 2 de febrer, el grup socialista demanarà explicacions a l’equip de govern de Vicent Marí de “per què no ha realitzat l’informe sobre aquest sinistre i sobre l’estat de tota la flota, com es va acordar al desembre per unanimitat a proposta del PSOE”.

“Titubeig” del PP sobre la regulació de vehicles

Josep Marí Ribas també ha criticat el “titubeig” del PP sobre la tramitació de la Llei de regulació de l’entrada de vehicles. “Després de tot el que var dir el Partit Popular a finals de la passada legislatura, acusant-nos de no voler tramitar la llei quan sabien que el Parlament estava a punt de dissoldre’s, no podem entendre el seu titubeig d’ara, negant-se a confirmar que hi donaran suport”.

El portaveu del PSOE ha urgit el PP a “no buscar excuses” i “donar suport a la tramitació de la iniciativa legislatura”, i ha lamentat que al PP “li comencen a tremolar les cames”.

Espera que sigui, en tot cas, “una llei que neixi del consens, com sempre hem reclamat des del PSOE” i ressalta que s’ha d’aprovar “amb totes les garanties del Parlament”.

“El que no podiem fer és demorar més l’inici de la seua tramitació”, ha recalcat el portaveu socialista, fet que ha motivat la decisió del Grup Parlamentari Socialista de registrar-la al Parlament com a proposta de Llei, amb el mateix articulat que l’aprovat pel Consell Insular ara fa un any.

Comments are closed