El PSOE denuncia el retard de tres anys en la posada en marxa del tanatori de Santa Eulària, anunciat “a so de bombo i platerets” per Carmen Ferrer

El grup municipal Socialista de Santa Eulària des Riu denuncia el retard de tres anys en la posada en marxa del tanatori de Santa Eulària, anunciat “a so de bombo i platerets” per l’alcaldessa, Carmen Ferrer. Malgrat el compromís de Ferrer que el tanatori estaria en el 2021, “amb sort no serà fins a l’any que ve que es podrà posar en marxa”, lamenta el portaveu del PSOE, Ramón Roca, ja que “el projecte no fa més que encadenar un retard darrere d’un altre”.

Després de la garrotada que va suposar per a l’Ajuntament de Santa Eulària, a inici de l’any 2016, l’anul·lació de l’adjudicació del nou crematori del cementiri municipal, perquè les tres empreses que optaven a la concessió haurien d’haver quedat excloses del concurs, a la fi de 2020 es va adjudicar del projecte de construcció de l’edifici destinat a tanatori i instal·lacions complementàries, per un import d’aproximadament 1,5 milions d’euros.

No obstant això, el projecte, que tenia un termini d’execució de nou mesos, no es va executar a temps i a inicis de 2022 (més d’un any després) es va negociar una modificació de contracte per un import total de 266.758,78 euros i nou mesos més d’execució per a implementar, en teoria, unes modificacions “menors” d’equipaments consistents en el redisseny dels equips de climatització i la instal·lació de tres túmuls més no prevists en el projecte inicial.

El 18 de juliol de 2023 es va adjudicar el contracte de subministrament de mobiliari per un import de 67.969 euros amb un termini de lliurament de dos mesos i el 6 de juliol de 2023 es va adjudicar un altre contracte de construcció de les places de pàrquing del Tanatori per un import d’adjudicació de 666.870,94 euros i un termini d’execució de sis mesos més, amb el que la previsió de disposar d’un servei de Tanatori es va més enllà del 2024, si no apareixen noves “necessitats”.

“Des del grup Socialista denunciem la falta de previsió, control i planificació d’un projecte que ja estava, en teoria, tancat en 2016 quant als seus costos i necessitats”, explica Ramón Roca. “Ara veiem com un projecte que inicialment va ser adjudicat en 2020 per 1,5 milions d’euros i que devia està finalitzat a mitjan 2021 es va allargant i allargant amb ‘noves necessitats’ tan òbvies com disposar de mobiliari o d’una zona d’aparcament en condicions”.

Necessitats que “inexplicablement no es van preveure inicialment i que ens portarà, per una mala previsió de l’Ajuntament de Santa Eulària, al fet que la ciutadania no tingui el servei de tanatori, amb una mica de sort, fins a mitjan 2024, i amb un sobre cost d’un 1 milió d’euros respecte al previst”, ha denunciat el portaveu socialista

Comments are closed