El PSOE denuncia el retard del Consell Insular en la posada en marxa del Centre de baixa exigència provisional del Recinte Firal

El grup PSOE ha denunciat el retard del Consell Insular en la posada en marxa del Centre de baixa exigència provisional del Recinte Firal, que continua en obres a pesar que el govern de Vicent Marí s’havia compromès a obrir-lo abans d’acabar 2020. L’anterior president i portaveu socialista, Vicent Torres, i el conseller Víctor Torres, han visitat les obres lamentant els “incompliments” del govern del PP i Ciutadans.

Vicent Torres ha recordat que el Consell Insular va adjudicar per emergència de la Covid-19 un vídeo promocional per 250.000 euros, en comptes de la construcció d’aquest centre de baixa exigència per atendre persones sense sostre en situació d’exclusió social. El portaveu del PSOE ha exigit que “per emergència es doni aquest servei, i no que es facin vídeos promocionals, que en un mes es fan, i això encara està així”.

Per la seua part, Víctor Torres ha remarcat la urgència de la posada en marxa del centre provisional de baixa exigència, exigint al Consell Insular que les obres de l’edifici i la posterior contractació del personal es faci al més prompte possible: “Que es posin les piles i que el centre pugui donar servei abans que arribi l’hivern i el fred.

Els consellers del PSOE han recordat que en abril de 2020, el Consell d’Alcaldes va acordar construir un centre provisional de baixa Exigència, per donar servei mentre no es construïa el centre definitiu previst al polígon des Gorg. El 7 d’agost de 2020, el Consell Insular va adjudicar el contracte per a la redacció del projecte i la construcció del centre provisional de baixa exigència al costat del pàrquing del Recinte Firal d’Eivissa per 1,1 milions d’euros i un termini d’execució de vint-i-dos setmanes.

En aquell moment, la consellera de Serveis Socials, Carolina Escandell, va anunciar que el centre estaria acabat a finals de 2020, per tal de començar a donar servei durant els mesos de l’hivern passat, però ni tan sols es va acabar la redacció del projecte.

Posteriorment, en febrer de 2021, Carolina Escandell va reconèixer que el projecte duia “setmanes de retard”. En el mes de maig, el grup PSOE va demanar explicacions a l’equip de govern en el Ple, sobre quan estava prevista la posada en marxa del centre, però l’equip de govern de Vicent Marí es va negar a donar una resposta. Tampoc ho va fer ni en juliol ni el passat mes de setembre, a preguntes del PSOE en el Ple del Consell Insular.

Més d’un any després de l’adjudicació de les obres, i de reiterats incompliments de terminis per part de l’equip de govern del PP i Ciutadans, el Centre de baixa exigència provisional del Recinte Firal continua sense data per a la seua posada en marxa.

Comments are closed