El PSOE denuncia els enganys de l’Ajuntament de Santa Eulària: amaga l’increment general de la taxa de recollida de fems a partir de 2022

El grup municipal Socialista denuncia la manipulació informativa de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu, que ha amagat als vesins i a les vesines del municipi l’increment general de la taxa de recollida de fems, que puja per a tots els particulars i empreses del municipi, entre el 3,5% a comerços, 8% a habitatges o 30% a establiments hotelers. L’equip de govern ha anunciat les bonificacions de la taxa, que beneficiaran a molt poques persones, i no ha explicat que el rebut dels fems pujarà considerablement per a tothom, tant per a les empreses com a particulars.

El portaveu del PSOE, Vicent Torres ‘Benet’, ha explicat que el passat dia 23 de desembre es va publicar al BOIB l’aprovació definitiva de la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per recollida-transport i tractament-eliminació de residus, en què s’incrementa considerablement el rebut per la recollida de fems. A més, inclou el tractament de la fracció orgànica amb motiu de la posada en marxa de planta de Ca na Putxa, a pesar que aquest servei no es dóna al 100% del municipi per la mala gestió i el retard en l’adjudicació del nou contracte.

Segons Vicent ‘Benet’, l’equip de l’alcaldessa, Carmen Ferrer, “enganya a tota la ciutadania de Santa Eulària, ja que ha amagat l’increment de la taxa dels fems”. “L’ajuntament no ha detallat quins són els increments, i a damunt vol fer creure que es rebaixa, anunciant una bonificació al compostatge. És indignant la política propagandística del Partit Popular de Santa Eulària, manipulant i falsejant la realitat”, ha criticat el portaveu del PSOE.

A més, el grup Socialista denuncia l'”afany recaptatori” de l’equip de govern de Santa Eulària. Prova d’això, segons ‘Benet’, és la modificació que estan fent de les ordenances municipals amb increments de taxes en molts dels casos, com ha passat amb la recollida de residus.

Per contra, “l’ajuntament retarda el procediment per l’adjudicació de contractes importants, com el de fems”. “L’any passat, la regidora es va comprometre a què el nou contracte entraria en funcionament a partir de gener de 2022, però ara ja hem vist que no serà així, per la seua incapacitat de gestió”.

“És inadmissible que un contracte tan important com és el de recollida de fems es trobi en aquesta situació de pròrroga, que impedeix la millora del servei introduint la recollida de la fracció orgànica i l’increment els punts de recollida, sobretot per millorar el servei de la població dispersa, cosa que des del grup municipal socialista s’ha reclamat en diverses ocasions”, ha explicat ‘Benet’

El grup Socialista també critica que fa poc s’ha iniciat una campanya per incentivar entre la població la compra de contenidors per a la fracció orgànica, quan la recollida d’aquesta només es fa amb els grans productors, el que suposa un percentatge molt petit del total de recollida. “Això sí, en el rebut, tothom pagarà per aquesta recollida inexistent”, recalca el portaveu municipal socialista.

Comments are closed