El PSOE denuncia la falta de gestió dels governs de Marga Prohens i Vicent Marí en l’inici de la temporada turística: “Ni inspecció, ni regulació, ni abordar els problemes dels treballadors com és la falta d’habitatge”

Un Govern balear de Marga Prohens “sense nord” i un Consell Insular de Vicent Marí que “no actua” davant els problemes del turisme a Eivissa “a pesar que fa cinc anys que governa”. Amb aquesta situació d’inacció política iniciam la temporada turística, ha lamentat avui el PSOE durant la Jornada sobre Turisme que ha organitzat la Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE) i que ha comptat amb la participació del secretari general i portaveu al Consell, Josep Marí Ribas, ‘Agustinet’, el portaveu parlamentari del PSIB-PSOE, Iago Negueruela, la diputada al Congrés Milena Herrera, el diputat al Congrés i portaveu del PSOE en Turisme, Pepe Mercadal, i el diputat autonòmic Àlex Pitaluga, entre altres representants socialista. La jornada s’ha iniciat aquest matí amb una reunió amb representants dels sindicats UGT i Comissions Obreres per valorar l’inici de la temporada turística i continuarà a la tarda amb una reunió amb representants de les associacions empresarials.

Com ha explicat ‘Agustinet’, “estam davant una temporada turística que es preveu, en l’econòmic, molt important, però també es preveu quant a les necessitats socials, efectes col·laterals que de vegades té aquest sector, com és la manca d’habitatges o com és la saturació de vehicles a l’illa d’Eivissa”.

A pesar de tot això, “tenim un Partit Popular que ha decidit no gestionar la situació d’aquest estiu, i el que veim a l’illa d’Eivissa, d’una manera molt clara, és el Partit Popular de la manca de gestió”, ha manifestat Iago Negueruela. Un exemple és la inspecció turística: “Posen excuses, primer era culpa del govern d’Armengol. Ara que no hi ha Armengol. De qui és la culpa? La culpa és evident que és de Vicent Marí, que no vol gestionar la inspecció turística”. 

El portaveu socialista també ha lamentat que “no volen gestionar l’arribada de vehicles a l’illa d’Eivissa, perquè no volen acceptar la seva proposta”, ha dit referint-se a l’anunci del PP de rebutjar la proposta de llei registrada al Parlament de les Illes Balears. “No volen que vagi al Parlament de les Illes i que puguin fer totes les esmenes. I estaríem molt contents de poder pactar, com vàrem fer amb la Llei del Taxi amb el Partit Popular, i que faci seva la llei, però que no volen perquè no volen parlar de gestió”. 

Negueruela també s’ha referit a la falta d’habitatge a Eivissa: “El Partit Popular no vol utilitzar les eines de la llei d’habitatge estatal i permetre la limitació de preus. Per què el Partit Popular ni tans sol ho vol intentar?”, s’ha preguntat. “I la limitació de preus per als habitatges dels fons voltor? Clar, el que estam fent és afavorir que cada vegada més fons voltor agafin més propietats i aquestes grans grandíssimes multinacionals facin aquestes inversions en contra de la ciutadania d’aquestes illes i molt especialment a l’illa d’Eivissa”, ha advertit Negueruela. 

“El Partit Popular ha d’utilitzar aquestes eines que de les que disposen a una zona tan tensada com pot ser Eivissa”, ha insistit el portaveu del PSIB-PSOE, lamentant que el que està fent el Partit Popular és “no gestionar i posar tot tipus d’excuses, com va fer en matèria turística, perquè va fer durant quatre anys tenir les competències d’inspecció i no varen fer res”. 

“Ara bé, les conseqüències de no fer res en matèria de control d’inspecció turística, amb tot el que ha succeït en el lloguer vacacional, són clares. Això és el Partit Popular i ara ho veim en totes les institucions.”

Tot això perquè “tenim un Partit Popular que només es preocupa de pactar amb la ultradreta”, ha denunciat el portaveu del PSIB-PSOE al Parlament.

Comments are closed