El PSOE denuncia la falta de previsió i la improvisació de Vicent Marí en la gestió del servei de Bombers d’Eivissa

El grup PSOE del Consell Insular d‟Eivissa expressa la seva profunda preocupació per la falta d’acció i la improvisació per part de l’executiu de Vicent Marí respecte a la situació del servei de Bombers d’Eivissa, quan està a punt de començar la temporada d’estiu, amb major població, turistes i risc d’incendis. El Consell Insular reacciona únicament davant de denúncies públiques, com la realitzada pels mateixos Bombers, que denunciaven recentment als mitjans de comunicació que feia quatre anys que demanaven l’adquisició d’un vehicle per substituir el que va bolcar el 2019. Fins que no es va fer pública la denúncia dels bombers, el Consell no va prendre la decisió de modificar el pressupost, que havien aprovat només uns mesos abans, per licitar l’adquisició del vehicle, demostrant la seua total improvisació.

El mateix amb el retard en la construcció dels nous subparcs, molt necessaris com s’acaba de veure amb el recent incendi forestal de Sant Josep i dels quals només en parlen quan es produeix algun sinistre.

El juliol del 2023, el grup PSOE va presentar una moció instant a l’executiu a elaborar i aprovar un pla d’inversions plurianuals destinat a millorar el servei de bombers a l’illa d’Eivissa. Aquest pla incloïa augmentar el personal (la ràtio de referència a Europa és d’1 bomber per cada 1.000 habitants. Segons aquesta ràtio hauríem de comptar amb 161 bombers per a una població de més de 161.000 habitants. Això, sense incloure a la població flotant, que el juliol de 2022 va superar les 310.000 persones, però actualment comptam amb només 61 efectius.

En cinc anys de govern del PP, no s’ha fet la feina de continuar incrementant la plantilla per a arribar a les xifres de personal que es necessiten, tampoc s’han adquirit nous equips i vehicles especialitzats, ni s’han millorat les instal·lacions existents, com tampoc s’ha creat un Consorci de Bombers d’Eivissa per a una gestió coordinada i eficient dels recursos.

A més a més, el PSOE insisteix en la necessitat urgent de la construcció de dos subparcs de bombers estratègicament ubicats al nord i al sud de l’illa, amb l’objectiu de reduir els temps de resposta en emergències i cobrir de manera efectiva tot el territori d’Eivissa. Per exemple, quan es va presentar la moció del PSOE el juliol de 2023, el Consell Insular de Vicent Marí ni tan sols havia contestat a la proposta de cessió d’un solar per a la construcció d’un subparc de bombers que l’ajuntament de Santa Eulària va fer arribar al Consell a 2019.

Lamentablement, la moció socialista va ser rebutjada pel PP, evidenciant la seva falta de compromís amb la seguretat i el benestar de la ciutadania.

Incidents com l’incendi a la planta de biomassa de Sant Rafel, l’incendi d’un autobús de línia regular o el més recent incendi forestal a Sant Josep, només posen de manifest la necessitat urgent d’enfortir el nostre servei de bombers. Tot i aquestes situacions alarmants, l’executiu de Vicent Marí segueix sense prendre mesures efectives i planificades per abordar les deficiències en el servei.

El grup Socialista del Consell Insular d’Eivissa reitera la importància d’implementar un pla d’inversions plurianuals per millorar el servei de Bombers, així com la creació del Consorci de Bombers d’Eivissa i la construcció de dos subparcs estratègicament ubicats a l’illa. És fonamental que l’executiu actuï amb promptitud i responsabilitat per garantir la seguretat i la protecció de tots els ciutadans d’Eivissa.

Exigim una acció immediata a Vicent Marí per abordar aquestes qüestions vitals i garantir la seguretat de la ciutadania d’Eivissa. No ens podem permetre continuar amb la falta de planificació i la improvisació d’un govern del Consell Insular que només actua baix pressió mediàtica o davant de situacions d’emergència.

Comments are closed