El PSOE denuncia la inacció de l’equip de govern del Consell Insular d’Eivissa per gestionar el transport públic de l’illa.

El servei de transport públic d’Eivissa ha perdut mig milió d’usuaris als darrers anys tot i rebre  5’7  milions d’euros del Govern per millorar aquest servei.

La Secretaria d’Organització de la Federació Socialista d’Eivissa, Irantzu Fernández, i el conseller, Victor Torres, han denunciat la inacció del Consell d’Eivissa en el transport públic de l’illa d’Eivissa. Una inacció molt greu i més després de les darrers informacions aparegudes en mitjans de comunicació insulars en les que  els treballadors i usuaris s’han vist sotmesos a  situacions que posen en risc la seva seguretat.

Les greus denúncies per part de treballadors i usuaris fetes públiques aquests dies, sobre la situació límit de transport públic d’autobús, només venen a corroborar el que des del grup PSOE del Consell Insular d’Eivissa, venim denunciant al llarg de la present legislatura i especialment arran de la reactivació de l’activitat després de la pandèmia.

Una situació límit que com denuncien els propis treballadors i usuaris posa en risc la seva seguretat.

La Secretaria d’Organització de la Federació Socialista d’Eivissa, Irantzu Fernández, ha tornat a manifestar la seva preocupació sobre les greus deficiències degut al deteriorament del servei públic del transport a l’illa als darrers anys.

Fernández ha dit que , ‘demanam a Vicent Marí, màxim responsable de la gestió del transport públic a l’illa, que doni explicacions de perquè duen tres anys sense fer cap actuació en matèria de transport públic. El president del Consell no pot seguir amagant-se darrera del conseller del ram i ha de d’assumir les responsabilitats polítiques de  on no saber que la seva inacció té conseqüències per la salut i seguretat dels eivissencs o, el que és encara pitjor, saber-ho i no fer res al respecte perquè no els interessa el transport públic o son incapaços de treure la nova concessió’.

El conseller ha afegit que ‘el Sr. Vicent Marí, ni està ni se li espera i el Conseller de Transports destitueix el director insular per a no haver d’assumir ell la responsabilitat. Portem més de tres anys de legislatura i l’única resposta a les denúncies per la situació del servei públic d’autobusos és que cal esperar a la posada en marxa de les noves concessions. Però, i mentrestant Sr. Vicent Marí?’

El PSOE  ha afirmat que les protestes i denúncies, davant el col·lapse del servei públic d’autobusos de la nostra illa, ens trobem amb la inacció de l’equip de govern del Sr. Vicent Marí.

El conseller Torres ha avançat que ‘la falta de gestió del transport públic d’autobusos, ha provocat, en el que portem de 2022, una pèrdua de mig milió d’usuaris respecte al 2019. Un panorama desolador, provocat pel Consell del Sr. Vicent Marí, que ha ignorat al llarg de la legislatura les constants queixes i denúncies per part dels usuaris, treballadors, ajuntaments i sindicats’.

Un equip de govern el del Sr. Vicent Marí , que ha rebutjat sistemàticament totes les propostes presentades pel grup del PSOE al llarg de la legislatura, per a millorar les condicions del transport públic de la nostra illa.

Ni una inversió per a pal·liar les gravíssimes deficiències del transport públic, a pesar que el Consell Insular d’Eivissa té en els bancs un romanent disponible de 47 milions. És a dir, tenen recursos més que suficients per a portar endavant les mesures dins de les seves competències. Competències que en transports són TOTES.

 

Torres ha dit que ‘aquest Consell Insular ha rebut entre 2020 i 2021, 5.750.000€ del Govern Balear, 3.500.000€ per a compensar la caiguda dels ingressos de les concessions de transport durant la pandèmia i 2.250.000€ en recursos addicionals.Però malgrat aquestes xifres i a causa de la incapacitat de gestió i de l’abandó del transport públic per part de l’equip de govern del Sr. Vicent Marí i el seu conseller de transports el Sr. Javier Torres, les queixes i les denúncies només han fet que créixer i els usuaris no fan més que descendir’.

Comments are closed