El PSOE denuncia la política “partidista i clientelar” del Consell Insular de Vicent Marí i una “falta de suport a les persones que més ho necessiten”

El grup PSOE ha criticat la política “partidista i clientelar” del Consell Insular de Vicent Marí, en el debat anual de política general que se celebra aquest dimecres. L’anterior president i portaveu socialista, Vicent Torres, ha lamentat que el Consell d’Eivissa “és un instrument al servei del Partit Popular” i de la “promoció personal” de Vicent Marí. El portaveu socialista ha manifestat que “si el PP o si el president Marí volen fer oposició al Govern de les Illes Balears, ho poden fer cada dimarts al Parlament, com a diputat del PP”. “El Consell és la institució de govern d’Eivissa, i ha d’estar al servei del conjunt de la ciutadania, i no al servei del Partit Popular”, ha criticat.

El portaveu del PSOE ha denunciat que “aprofitant l’emergència de la Covid, han donat sous a programes de televisió de promoció personal del president Marí”. “Per al seu govern, transparència vol dir amagar, no rendir comptes, sobre contractes com per exemple tots aquestos de propaganda i autobombo del president”. Vicent Torres ha recordat que “s’han negat a explicar davant d’aquest Ple per què un únic grup de Comunicació s’endú 450.000 euros, el 64% del total de la publicitat institucional del Consell Insular”. “Vostès han triplicat la quantitat econòmica que s’endú aquest grup de Comunicació” i “hem arribat a veure un anunci de publicitat, pagat amb sous del Consell Insular, que criticava obertament una decisió política d’un alcalde socialista de la nostra illa”, ha dit. “Una política partidista i clientelar, com veim per exemple amb la decisió de disparar les subvencions nominatives, sense concurrència pública.”

“De perfil” en polítiques socials
El portaveu socialista ha lamentat que “davant del repte més important que recordam, com era posar tots els instruments d’aquesta administració al servei de la ciutadania per superar la pitjor crisi mai viscuda, ens hem trobat un Consell absent, que s’ha posat de perfil, sobretot en l’àmbit social”.

Vicent Torres ha qualificat de “vergonyós de principi a fi” el que ha passat amb la convocatòria d’ajudes a persones i famílies afectades econòmicament per la Covid-19, recordant que “més de mil persones varen ser obligades a fer coua al carrer hores i hores davant de les mirades de tothom que passava” per, finalment, “denegar l’ajuda a més de 600 de les que ho varen demanar”.

El grup PSOE també lamenta la falta d’impuls a les polítiques d’igualtat i LGTBI. La violència contra les dones i contra el col·lectiu LGTBI “no ho aturarem si no hi posam tots els esforços, començant per les administracions responsables, com és aquest Consell Insular”. “I molt menys, si ens dedicam a blanquejar i a abraçar a la ultradreta quan la necessitam per governar, com està fent el seu partit, el Partit Popular”, advertit Vicent Torres. El PSOE seguirà “lluitant per aïllar, arraconar i reduir a la mínima expressió els postulats de la ultradreta, construint un mur davant dels seus discursos d’odi i desigualtat”.

El PSOE exigeix la retirada del Reglament de simplificació
En el debat, el portaveu ha exigit la retirada del Reglament de simplificació administrativa, ja que només provocarà “més pressió turística en el sòl rústic”. Vicent Torres ha recordat “els problemes que pateix la nostra illa”, afirmant que “més saturació al camp, no és sa solució”.

“Li exigim la retirada del Reglament de simplificació, com també li exigim que no posi en marxa cap modificació del PTI que suposi aixecar l’actual protecció que vàrem deixar aprovada en l’anterior legislatura”. “El PSOE no acceptarà cap retallada en protecció territorial de la nostra illa”, ha manifestat.

“Decepció absoluta” en turisme
El portaveu socialista ha criticat la “decepció absoluta” en promoció, ordenació i informació turística. “El Pla d’Inspeccions de turisme no diu res del problema de les festes il·legals en habitatges turístics, que ara mateix és un problema de primer ordre. L’administració competent en ordenació turística és incapaç de donar una resposta al principal problema d’ordre que tenim a la nostra illa”.

Vicent Torres ha criticat que “el Palau de Congressos és un caprici personal del president Marí” i ha demanat que el Consell prioritzi l’ampliació del Recinte Firal per raons d’oportunitat i de racionalitat”. “Gastarà 23 milions d’euros en fer un auditori a Sant Antoni? Quin projectes de 23 milions té pels equipaments municipals dels ajuntaments d’Eivissa, Sant Josep o Sant Joan?”, ha preguntat. “Faci de president del Consell d’Eivissa, i no d’alcalde de Santa Eulària, que ja no ho és”, li ha recordat.

El portaveu del PSOE també ha preguntat a Vicent Marí “on és el vídeo ‘La vida islados'”, adjudicat de manera “irregular” per 250.000 euros i que s’havia de presentar en la passada edició de la Fira Internacional de Turisme de Madrid (Fitur): “Em perdonaran, però jo mateix vaig poder assistir a Fitur i no vaig veure el vídeo per enlloc”.

Finalment, el portaveu del PSOE ha criticat que el Consell s’apunti com a “mèrits” haver acabat “projectes que li vàrem deixar en marxa”, com és la planta de triatge, el desdoblament de Ca na Negreta o la ITV mòbil, mentre que “l’únic projecte seu, en dos anys, és el centre provisional de baixa exigència del Recinte Firal, que havia d’estar en marxa l’hivern passat i que encara està en obres”.

Comments are closed