El PSOE denuncia l’agència de col·locació del PP de Santa Eulària: Carmen Ferrer contracta un nou càrrec de confiança per 40.000 euros.

El Grup Municipal Socialista de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu denuncia l’agència de col·locació del Partit Popular en aquest municipi, després de la contractació d’un nou càrrec de confiança. El passat 8 d’agost de 2023 es va formalitzar el nomenament de Maria Ferrer Torres com a personal eventual amb el càrrec de Coordinadora d’Infraestructures i Serveis, amb una data d’inici del 15 d’agost i un salari de 40.000 euros anuals distribuïts en 14 pagues. 

El PSOE denuncia que la gestió de recursos humans i l’ús de fons públics per part de l’equip de govern del Partit Popular a Santa Eulària té com a únic objectiu mantenir tota una xarxa clientelar d’‘enxufats’ i col·locats, regidors i càrrecs de confiança, que cobren sous públics de l’ajuntament sense funcions definides, a part d’estar al servei dels interessos del PP.

La contractació del nou càrrec de confiança s’ha fet amb una falta total de transparència per part de l’equip de govern de Carmen Ferrer: Fins avui no ho han publicat al web de l’Ajuntament, i encara no han donat a conèixer públicament ni el seu nomenament ni els detalls de les seues funcions. 

El grup Socialista té seriosos dubtes sobre la justificació d’aquest nomenament i el paper que haurà de desenvolupar Maria Ferrer Torres dins de l’estructura municipal. És un càrrec totalment innecessari, que mai havia estat ocupat i que ara no es justifica per cap nou projecte o servei de nova creació.

El PP, amb els seus 14 regidors a l’Ajuntament, compta amb 4 regidors que representen les parròquies de Jesús, Puig d’en Valls, Santa Gertrudis i Sant Carles. Aquests regidors, segons pareix, no tenen funcions clares més enllà de ser delegats de les seves respectives parròquies i perceben sous que podem parèixer desproporcionats en relació amb les seves responsabilitats i competències.

  • Francisca Adelina Guasch Brooks – Regidora delegada de la parròquia de Jesús, amb un sou de 23.564,73 euros.
  • María Asunción Ribas Torres – Regidora delegada de la parròquia des Puig d’en Valls, amb un sou de 23.564,73 euros.
  • Juan Torres Prats – Regidor delegat de la parròquia de Santa Gertrudis, amb un sou de 23.564,73 euros.
  • José Antonio Marí Varo – Regidor delegat de la parròquia de Sant Carles, amb un sou de 21.200 euros.

Davant d’aquesta situació de descarat ‘enxufisme’ i col·locació de càrrecs del PP amb salaris de l’ajuntament, el grup Socialista ha presentat una moció de control que es debatrà en el proper ple d’octubre per exigir explicacions sobre el nomenament de Maria Ferrer Torres i les seues funcions com a càrrec de confiança. El PSOE també instarà a una revisió de les responsabilitats dels regidors que no tenen funcions clares, més enllà de ser delegats de parròquia, i dels sous que perceben.

El PSOE exigeix a Carmen Ferrer que actuï amb transparència, justificació i responsabilitat en la contractació de càrrecs de confiança. És fonamental que la ciutadania de Santa Eulària conegui com s’utilitzen els recursos públics, el qual han de servir a l’interès general, i no als interessos del Partit Popular de col·locar als seus militants per ‘controlar’ els barris i pobles del municipi.

 

Comments are closed