El PSOE denuncia les “maniobres” de Vicent Marí per aturar l’aprovació de la Llei de limitació d’entrada de vehicles a Eivissa. El PP veta a la Mesa del Parlament la presa en consideració de la proposta legislativa registrada pel grup Socialista.

El PSOE ha denunciat aquest matí les “maniobres” de Vicent Marí per aturar l’aprovació de la Llei de limitació d’entrada de vehicles a Eivissa: A la Mesa del Parlament de les Illes Balears, el PP ha vetat avui la inclusió en l’ordre del dia del pròxim Ple el debat de la presa en consideració de la proposta de Llei que el grup Socialista va registrar en gener, i que és el mateix text que l’aprovat pel Consell fa més d’un any. Prop de quatre mesos després, per tant, continua sense tramitar-se. Al mateix temps, Vicent Marí ha reunit avui una comissió informativa amb tots els grups polítics amb la intenció de convocar un ple extraordinari d’aprovació d’una proposta legislativa del Consell Insular, a pesar que es tracta del mateix text que ja està registrat al Parlament.

El portaveu del PSOE al Consell, Josep Marí Ribas, ‘Agustinet’, acompanyat de la consellera Elena López i Víctor Torres, ha comparegut públicament després de la comissió informativa del Consell per advertir que les maniobres de Vicent Marí provocaran més retard en l’aplicació de la limitació de vehicles. “Una norma legislativa que encara ha de tenir un recorregut important en el Parlament de les Illes Balears. Per això deim que seria molt més bo de fer votar iniciativa que hi ha en aquests moments, i no tornar a començar una legislació que durarà un temps i que en aquest mandat no seran efectives.”

“El Partit Popular ja ha anunciat clarament que hi votarà en contra, amb l’excusa que el Consell inicia aquesta iniciativa legislativa. Nosaltres estarem d’acord amb qualsevol fórmula. Hem de dir-ho clarament. Ens importa poc de qui sigui el segell, el que volem és que hi hagi una limitació efectiva de vehicles, i seguim demanant al Partit Popular que seria millor votar el que ja hi ha en el Parlament”, ha explicat el portaveu del PSOE.

El conseller socialista Víctor Torres ha detallat els incompliments i els canvis d’opinió de Vicent Marí respecte a l’aprovació de la limitació de vehicles, quan primer manifestava que ho havia de fer el Govern balear per “seguretat jurídica”, i ara dient que s’ha de tramitar com a iniciativa legislativa del Consell Insular. Una “excusa” per tombar la proposta de llei registrada pel grup Socialista al Parlament balear, com s’ha vist avui matí a la Mesa del Parlament: “Ho ha dit públicament (Vicent Marí), ell no vol aprovar una llei que dugui el segell del PSOE. Rectifica, tira endarrere, i fa que perdem un any. Des del PSOE pensam que aquesta maniobra l’únic que fa és endarrerir la posada en marxa d’aquesta llei”.

Víctor Torres també ha criticat el doble discurs de Vicent Marí respecte de la saturació: “Nosaltres votarem a favor de regulació d’entrada de vehicles a Eivissa. No tenim tan clar que sigui així en el Partit Popular, que obri melons com el de tornar a reobrir el port de Sant Antoni al tràfic de passatgers i de mercaderies, o el tema de tornar a parlar d’eliminar la moratòria de places turístiques. Creim que aquests discursos no quadren amb la limitació de vehicles”, ha advertit el conseller socialista, remarcant que el PSOE votarà a favor de la proposta que es presenti al Ple del Consell Insular.

Comments are closed