El PSOE denuncia l’incompliment del conveni de col·laboració entre l’IBAVI i l’Ajuntament d’Eivissa de l’oficina d’assessorament en matèria d’habitatge

El Grup municipal del PSOE a Eivissa denuncia l’incompliment del conveni entre l’IBAVI i l’Ajuntament d’Eivissa de l’oficina d’assessorament en matèria d’habitatge.

En poques setmanes es compliria un any de l’obertura d’aquesta oficina que tenia per objectiu donar un servei integral d’acompanyament a la ciutadania en matèria d’habitatge, jurídic, tècnic i personalitzat.
A aquesta oficina, actualment tancada per ordre del Partit Popular l’Ajuntament d’Eivissa amb l’excusa que no servia per res i redistribuir al personal que atenia a la ciutadania

‘El que mostra el Sr. Triguero i el seu govern és un cinisme total i absolut respecte al principal problema que pateix la ciutadania a Eivissa, la impossibilitat d’accés a l’habitatge. Per contra, el Sr. Triguero fa declaracions públiques dient que l’importa molt, però a hores d’ara desconeixem quina és la seva política d’habitatge.
El que si ha fet ha estat tancar l’únic servei que podia cercar solucions a aquest problema, manifestar que el Govern disposa d’un mapa amb les parcel·les que han de ser destinades a equipaments per a la ciutadania i on presumim que volen fer habitatge públic, viure de les rendes del PSOE respecte a la promoció d’habitatges de Ca n’Escandell i no aplicar la Llei d’habitatge que podria limitar els preus del lloguer a la ciutat. Triguero defrauda a la ciutadania’, ha destacat el regidor Jordi Salewski.

El conveni de col·laboració entre l’Institut Balear de l’Habitatge i l’Ajuntament d’Eivissa per gestionar el servei d’acompanyament a la ciutadania en matèria d’habitatge va ser aprovat al ple de l’Ajuntament d’Eivissa el febrer de 2022.
Amb relació a aquest fet, des del grup municipal del PSOE s’ha demanat fins en dues ocasions al ple de l’Ajuntament pel compliment del conveni. Les úniques respostes que s’ha rebut per part del regidor d’urbanisme del partit Popular, Juan Flores, han estat fins i tot contradictòries. En primer lloc, que l’havien tancat per reubicar als treballadors a altres espais de l’Ajuntament i continuar donant aquest servei que no publiciten i posteriorment que el Govern estudiava altres usos.

La realitat és que, a hores d’ara, en cas que el govern municipal del PP no hagi derogat el conveni, la qual cosa no ha estat informada a la ciutadania ni al PSOE, és que l’oficina d’assessorament d’habitatge es troba tancada mentre el Govern continua pagant el lloguer d’aquesta instal·lació ubicada al CETIS.

L’Oficina d’assessorament en matèria d’habitatge tenia les funcions d’atenir a la ciutadania en situacions de pèrdua o dificultat en el pagament de les obligacions econòmiques vinculades a l’habitatge habitual; assessorar en les obligacions precontractuals i les possibles clàusules abusives en el finançament, l’arrendament o la compravenda d’habitatges, amb trasllat posterior de les incidències detectades a l’Administració competent en matèria de consum, donar suport en l’assessorament del lloguer o la compra d’un habitatge; facilitar informació sobre les ajudes existents en matèria d’habitatge; l’acompanyament, l’assessorament i la gestió relativa a la garantia del manteniment dels subministraments bàsics i el finançament relacionat amb l’habitatge.

L’acord tenia una durada de quatre anys, amb la possibilitat de prorrogar-se en vèncer de forma tàcita per anualitats fins a un màxim de quatre anys més.

Comments are closed