El PSOE denuncia l’increment de les males olors de l’abocador de Ca na Putxa sense que ni Vicent Marí ni Carmen Ferrer hagin pres mesures

El PSOE vol denunciar públicament l’increment de les males olors de l’abocador de Ca na Putxa, que està provocant molèsties insuportables a tots els vesins d’un radi de quilòmetres. Els grups del PSOE al Consell Insular i a l’Ajuntament de Santa Eulària s’han reunit amb vesins afectats, que lamenten la falta de mesures per part de Vicent Marí i Carmen Ferrer. “La situació que viuen els afectats és cada dia pitjor, i totes les promeses que varen fer l’any passat de prendre mesures han quedat en res o no han servit”, ha dit el portaveu municipal socialista, Vicent Torres ‘Benet’.

Segons Vicent ‘Benet’, “els vesins de la zona afectada, que és molt àmplia, estan desesperats i tenen tota la raó”, ja que “Vicent Marí i Carmen Ferrer els varen prometre solucions que no arriben”. El portaveu del PSOE critica especialment que “l’alcaldesa està callada perquè Vicent Marí és el president del Consell, ja que, al contrari, si el president fos socialista, l’Ajuntament de Santa Eulària estaria muntant un escàndol”. 

El grup municipal del PSOE va demanar en l’últim ple de l’ajuntament explicacions per la situació de les pudors de Ca na Putxa, però “l’equip de govern va contestar amb evasives, dient que estaven treballant en solucionar-ho, però aquestes solucions no arriben”.

Per la seua banda, el grup PSOE del Consell Insular ha registrat avui la petició de consulta de tota la documentació referida a les actuacions executades per mitigar les pudors de Ca na Putxa. El conseller socialista Víctor Torres explica que “l’increment de les males olors són un problema molt greu, que fan impossible la vida a les persones afectades” i que “requereix d’una resposta urgent per part de l’equip de govern del Consell Insular”.

El conseller del PSOE explica que des del mes de setembre del 2021, quan el Consell Insular va presentar l’informe per resoldre els problemes de les pudors, com era el tancament de la nau de maduració i altres actuacions, “no tenim constància que s’hagi pres cap mesura”, a pesar que “han tengut tot l’hivern per buscar solucions”. I “si n’han pres, està clar que han fracassat, perquè la situació està pitjor que mai”, ha dit el conseller del PSOE.

Víctor Torres també recorda els incendis que es varen produir l’any passat a l’abocador, que s’afegeix als problemes de les pudors: “És evident que Ca na Putxa té deficiències de gestió que s’han de resoldre, pel bé dels vesins afectats i del medi ambient de la nostra illa”. Segons el conseller del PSOE, “és obligació del govern de Vicent Marí resoldre els problemes actuals de pudors” i “planificar, sense esperar a l’últim dia, què passarà amb els residus que es generen a Eivissa quan l’abocador de Ca na Putxa arribi al final de la seua vida útil”.

Comments are closed