El PSOE denuncia que el nou Consell Insular de dretes deixa els grups de l’oposició sense personal, mentre incrementa un 42% la despesa del seu govern

El grup del PSOE al Consell Insular d’Eivissa ha denunciat avui la retallada als grups de l’oposició per part del nou govern insular de dretes. Vicent Marí ha eliminat la figura dels coordinadors dels grups de l’oposició, mentre manté dos coordinadors pels grups del govern insular i la resta de la plantilla eventual. La proposta de nous càrrecs per part de la dreta “perjudica la feina de l’oposició”, com ha denunciat el portaveu socialista, Vicent Torres, en el ple extraordinari i urgent que s’ha celebrat avui per abordar la nova estructura del govern insular. El PSOE ha votat en contra de la proposta per eliminar la dotació de personal a l’oposició.

Respecte de l’estructura política del nou govern (consellers i directius que no són funcionaris del Consell Insular), la portaveu adjunta del PSOE, Marta Díaz, ha explicat que aquesta s’incrementa en més de 270.000 euros, un 42%, respecte a l’anterior govern progressista. Díaz ha denunciat el “doble llenguatge del Partit Popular”, per haver criticat fa quatre anys la creació de 5 direccions insulars per part de l’anterior govern progressista, i incrementar-lo ara fins a un total d’11.

“Fa quatre anys Vicent Serra ens va dir que eren “cadires per compromisos polítics”, i ara vostès l’incrementen un 42%. On està la seua credibilitat? Diuen una cosa quan estan a l’oposició, i fan la contrària quan governen”, ha criticat Marta Díaz mentre anunciava el vot en contra del PSOE a la proposta.

La portaveu adjunta del PSOE també ha criticat que l’increment de direccions insulars s’hagi fet a costa de les secretaries tècniques, que amb el nou govern de dretes han desaparegut, a pesar de les importants atribucions que tenen respecte a la gestió dels recursos econòmics i de personal dels departaments.

Finalment, Marta Díaz ha denunciat l’eliminació de les direccions insulars d’Igualtat i de Joventut, a pesar que el Consell Insular “té competències plenes en aquestes matèries”.

També ha dit que “com a dona” no li agrada la imatge de la presidència del Ple, formada per un president acompanyat de dos vicepresidents i una vicepresidenta tercera. Díaz ha criticat que Vicent Marí hagi “defenestrat” a una dona que hauria d’haver estat vicepresidenta, com era la número 2 de la seua llista.

Leave a Reply