El PSOE denuncia que el Partit Popular de Triguero i el seu govern voten en contra de que es mantingui la Llei de Memoria Democràtica.

El Grup municipal del PSOE ha presentat una moció amb proposta d’acord per tal d’evitar la derogació a les Balears de la Llei de Memòria Democràtica.
La moció ha estat rebutjada amb els vots en contra del Partit Popular i del partit de la ultradreta Vox i ha comptat amb el vot a favor de la representant de Podem.

La Llei de memòria i reconeixement democràtics de les Illes Balears, aprovada per unanimitat el 2018 al Parlament de les Illes Balears, té per objecte el reconeixement i la garantia dels drets a la reparació, a la veritat i a la justícia de totes les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura franquista. Així mateix, amb aquesta llei el Parlament de les Illes Balears condemna per primera vegada la dictadura franquista i rebutja qualsevol totalitarisme i règim antidemocràtic. Només des d’aquesta premissa democràtica es pot restablir la memòria de les víctimes.

Ara, fa tan sols uns dies, en concret el passat dia 10 d’aquest mes, hem sabut que el partit de la ultradreta Vox ha registrat una proposta per a derogar la Llei de Memòria Democràtica de Balears en plena ofensiva del partit d’extrema dreta per a tombar aquesta normativa en les comunitats on governa amb el PP. En el cas de les Balears, es tracta d’un dels punts inclosos en el pacte signat en el seu moment pels dos partits (PP i VOX) per a elegir presidenta a Marga Prohens.

Des del PSOE considerem que aquest fet significa un retrocés fruit de l’aplicació dels acords programàtics signats entre el PP i VOX, que amenaça de dinamitar els consensos estatutaris i fer-nos retrocedir quaranta anys. Una regressió imposada per l’extrema dreta i executada pel Partit Popular.

El portaveu del PSOE, Rafa Ruiz, ha afirmat que ‘avui hem estat testimonis de com la dreta a l’Ajuntament d’Eivissa ha votat en contra de que es mantingui la Llei de Memòria democràtica a les Balears, fet que serà una realitat després de l’acord de govern entre PP i Vox al Govern balear per a poder presidir la comunitat.

A l’Ajuntament d’Eivissa, seu democràtica de tota la ciutadania, hem hagut de vorer com des de la bancada del PP a més de votar en contra, tots els regidors i regidores han aplaudit i han rigut, donant un espectacle de menyspreu a una de les lleis que ens fan, com a ciutadans, més democràtics. Aquesta és la dreta de Triguero i de tots els seus regidors i regidores.

Des del PSOE considerem que per sort, tot i el vot en contra de Triguero i el seu equip i les mostres d’indiferència que hem hagut de vorer a la sessió plenària, amb aplaudiments i rialles, especialment del regidor Sousa del PP, el Govern de l’Estat ja ha anunciat que portarà al Tribunal Constitucional les lleis de Memòria que s’aprovin a instàncies de PP i Vox en diverses comunitats com els casos ja coneguts d’Aragó, Comunitat Valenciana i Castella i Lleó.

‘És lamentable el retrocés democràtic i la involució que suposa aquesta decisió i és , sense dubte, una evidència de sotmetiment de la presidenta Prohens al partit de la ultradreta’, ha afirmat el portaveu del PSOE, Rafa Ruiz.

Des del grup municipal del PSOE, considerem que aquesta llei ens fa ser una terra més digna i amb aquestes decisions el que veiem és desgraciadament a un Partit Popular ultra que, en lloc de sumar-se als consensos, es plega al partit de la ultradreta. ‘Nosaltres, el PSOE, ens posicionem al costat dels drets humans i a la dignitat per poder tenir una illa i una comunitat més lliure i més demòcrata’, ha conclòs el portaveu del PSOE, Rafa Ruiz.

Aprovació de la moció socialista en la qual es demana la redacció del Pla Especial de Ses Feixes.

Des del Grup municipal socialista, el regidor Jordi Salewski, ha instat al govern municipal que no es demorin amb la redacció del Pla Especial de Ses Feixes, donat que ja es compta amb el nou Pla General d’Ordenació Urbana del municipi, eina urbanística que ha de marcar de forma clara el que es vol fer a aquest espai, potenciant els seus valors naturals i creant zones de passeig perquè els ciutadans i ciutadanes puguin gaudir de l’espai.
Els socialistes hem instat al govern municipal a què els ciutadans i experts participin en el procés d’elaboració d’aquest Pla especial de conservació, protecció i recuperació, i així entre tots marcar les línies de futur per aquest espai natural de gran valor.
La moció socialista ha estat aprovada per unanimitat.

D’altra banda, la regidora Carmen Boned, ha presentat una moció per tal que, tot i satisfets per la continuïtat d’un servei imprescindible per aquells ciutadans més vulnerables, s’incrementi la partida del Servei de Menjar a Domicili, donat que el partit Popular a l’Ajuntament d’Eivissa ha decidit reduir la partida pressupostària en més de 22 000 euros, destinada a aquest servei. La moció ha estat rebutjada amb els vots en contra de l’equip de govern.

La regidora Carmen Boned també ha sol·licitat informació relativa al programa d’abordatge terapèutic que ‘suposadament’ serveix per donar suport i eines de caràcter psicològic a persones que comparteixen habitatge. Des del PSOE criticam el cinisme amb el qual actua la regidora de Benestar Social, Lola Penín, donat que a més de confirmar que aquest servei no existèix, no aborden el vertader problema que és la manca d’habitatge a la ciutat fet que provoca aquestes situacions. Fa un any que governen i a dia d’avui no es té coneixement de les polítiques d’habitatge d’aquest equip de govern

El Grup municipal socialista també ha presentat una moció de control relativa al departament de Policia Local, donat que el Sr.Triguero és el regidor d’un departament que es troba en aquests moments sota mínims de personal. La regidora socialista Rosa Rubio ha insistit a l’equip de govern que ‘deixin de vendre fum amb unitats de Policia que anuncien en fotos i vídeos però que no existeixen mentre que la presència policial als carrers continua essent molt inferior a la que hauria de ser.

Comments are closed