El PSOE denuncia que el PP no ha previst cap partida en el pressupost del Govern Balear per als nous centres sanitaris des Viver i Santa Eulària i la unitat bàsica des Puig d’en Valls

El PSOE denuncia que el projecte de pressupost del Govern Balear per a 2024 no ha previst cap partida econòmica ni per als nous centres de salut des Viver i Santa Eulària ni per a la unitat bàsica des Puig d’en Valls. La diputada socialista Irantzu Fernández ha manifestat la seua “decepció” pel projecte de pressupostos del Govern que ha elaborat el Partit Popular: “Ens preocupa molt la baixa inversió a construccions noves en curs”, ha dit la diputada, ja que “dels vuit centres que la consellera va anunciar a la seva compareixença que seguirien els projectes, cap és a Eivissa”. “A la nostra illa, el Govern Balear només ha contemplat 2 milions d’euros en inversions per a l’àrea de Salut”, ha lamentat la diputada del PSOE.

“No tenen contemplada la redacció del projecte arquitectònic i construcció del Centre de Salut des Viver. Hem de recordar que ja es va adjudicar el concurs d’idees a la primavera i que, a més de la reforma integral, inclou un nou servei d’urgències d’atenció primària i el centre de dia de patologia dual”. 

Tampoc “no hi ha cap intenció de construir ni el nou centre de salut de Santa Eulària ni la Unitat bàsica de Puig d’en Valls”, ha lamentat Irantzu Fernández, el que confirma les seues sospites després que el PP, el 25 d’octubre, votàs a la Comissió de Salut del Parlament en contra de la proposta socialista d’un compromís amb la realització d’aquestes obres.

En la seua valoració de l’apartat de Salut del projecte de pressupost del Govern Balear, Irantzu Fernández també ha criticat que “la Conselleria no contempla la posada en marxa del Decret de Garantia de demora, que és bàsic per minvar les llistes d’espera”.

Comments are closed