El PSOE denuncia que el PP posa el Consell Insular al servei dels interessos particulars de Vicent Marí, negant-se a personar la institució en la causa per presumpta corrupció i coaccions. Recordem que el Govern de les Illes Balears sempre es va personar en les causes obertes contra Jaume Matas.

La Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE) denuncia que el Partit Popular ha posat el Consell Insular al servei dels interessos particulars de Vicent Marí, negant-se a personar la institució en la causa per presumpta corrupció i coaccions. La portaveu de la FSE-PSOE, Pilar Costa, ha manifestat “la nostra profunda preocupació, ara encara major, després de conèixer que Vicent Marí i el Partit Popular, com a institució, han decidit no personar-se en la causa per corrupció que se segueix en un jutjat d’instrucció d’Eivissa”. Això és “molt greu”, segons Pilar Costa, perquè “suposa mesclar els interessos particulars de Vicent Marí amb els interessos generals del Consell”.

“És com si en totes les causes per corrupció que varen portar a Jaume Matas a la banqueta dels acusats, el Govern Balear no s’hi hagués personat. Evidentment, això no va passar”, ha recordat Pilar Costa. “Estam davant d’uns fets gravíssims”, ja que “sense conèixer el contingut de la querella, el Consell Insular, com a institució, decideix no personar-s’hi”.

El PSOE exigeix “explicacions” a Vicent Marí per aquesta decisió, després que el Jutjat hagués ofert al Consell Insular la possibilitat de personar-se en la causa en qualitat de “perjudicat” per les presumptes corrupcions i coaccions del seu president.

Pilar Costa també ha tornat a exigir Vicent Marí “que surti públicament amb la querella en la mà, ensenyant quin és el contingut dels greus delictes que se l’imputen, tant per part de la Fiscalia anticorrupció de les Illes Balears, com per part de la interventora general del Consell”.

Segons s’ha sabut, Vicent Marí va rebre a mitjan novembre de l’any passat la interlocutòria judicial de la seua imputació per presumpta corrupció i coaccions, però ho va ocultar fins que s’ha acabat sabent. A més d’amagar durant dos mesos la seua imputació, Vicent Marí continua sense explicar el contingut de la querella contra ell, i per tant no se sap de quins fets delictius se l’acusa.

A part d’això, després d’haver dit durant molt de temps que volia anar a declarar davant del fiscal o del jutge, ara també s’ha sabut que l’advocada de Vicent Marí ha demanat ajornar la seua declaració fins al mes de juny. Un engany que demostra que el seu únic objectiu és tapar aquest assumpte el màxim de temps possible, almenys fins que passin les pròximes eleccions, en comptes d’actuar amb transparència i donar les explicacions que mereix la ciutadania d’Eivissa, que ha de sofrir tenir un president del Consell Insular imputat per presumpta corrupció i coaccions a la interventora.

Comments are closed