El PSOE denuncia que l’Ajuntament de Santa Eulària desatén a les persones en situació d’exclusió social

El grup municipal Socialista de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu denuncia la falta d’atenció a les persones en risc o en situació de vulnerabilitat i d’exclusió social. El PSOE alerta de casos de persones que pernocten al carrer, amb una falta d’atenció per part de l’ajuntament, com també vénen denunciant veïns i veïnes del poble de Santa Eulària.

El portaveu socialista, Vicent Torres ‘Benet’, critica que l’ajuntament de Santa Eulària “deixa en mans d’ONGs l’atenció a aquest col·lectiu, però en l’actual situació econòmica de crisi provocada per la Covid-19, a més d’altres problemàtiques socials com les drogodependències, cada vegada són més les persones que necessiten atenció”.

Des de l’ajuntament “no s’hauria de donar l’esquena a aquestes persones, deixant aquesta responsabilitat en ONGs que, malgrat els seus esforços, estan desbordades i no disposen dels mitjans suficients, com pot ser un alberg per a donar sortida a problemes d’allotjament d’aquestes persones”, explica el portaveu municipal del PSOE.

A més, ‘Benet’ denuncia que “l’ajuntament incompleix competències en matèria d’exclusió social, qüestió que s’ha tractat en reiterades ocasions en el Ple municipal, on s’ha instat l’equip de govern a projectar un alberg municipal, d’obligatori compliment per a municipis de més de 20.000 habitants”.

“Sempre hem tingut un ‘no’ per resposta, escudant-se l’equip de govern del Partit Popular que tots els casos estan atesos en el nostre municipi”, explica ‘Benet’, “però el resultat és el que és i, desafortunadament, ens trobem amb situacions de persones que pernocten en qualsevol racó”. “És aquesta la Santa Eulària de cinc estrelles que vol la nostra alcaldessa, Carmen Ferrer?”, pregunta el portaveu municipal socialista.

El PSOE de Santa Eulària exigeix a l’alcaldessa i al seu equip de govern que dissenyin “una veritable estratègia per a atendre tots els casos d’exclusió social del nostre municipi, sobretot de cara a la temporada d’hivern, que és quan més es visualitzen les situacions de persones que no disposen d’habitatges, deambulant pels nostres poble i dormint en qualsevol lloc evidentment inadequat”. A més els socialistes i les socialistes exigeixen a Carmen Ferrer que reclami al Consell d’Eivissa l’execució del tan esperat centre d’exclusió social provisional, avui dia inexistent, malgrat els múltiples anuncis i titulars que hem tingut en relació a aquest centre.

En el municipi de Santa Eulària, “més de 40 anys de governs del Partit Popular deixen una clara assignatura pendent en matèria social”. “Fallem com a govern municipal, si permetem que persones estiguin desateses als nostres carrers”, lamenta Vicent ‘Benet’.

El portaveu del PSOE recorda que l’equip de govern municipal del Partit Popular de Santa Eulària ha “presumit” de ser el primer ajuntament que disposa d’un pla d’igualtat municipal, “però la realitat és que hi ha persones desateses i en lamentables situacions, la qual cosa és totalment inadmissible”.

Comments are closed