El PSOE denuncia que Sant Joan és el municipi més afectat per la decisió del Consell Insular de paralitzar el nou Pla de transport públic

El PSOE denuncia que el municipi de Sant Joan de Labritja és el més afectat per la decisió del Consell Insular de paralitzar el nou Pla de transport públic, ja que “la zona nord de l’illa és la pitjor comunicada i on és més urgent la posada en funcionament de la nova concessió”, com ha explicat el portaveu socialista de l’ajuntament, Pep Torres ‘Peret’.

A més, el PSOE ha advertit dels perjudicis que provocarà als usuaris la decisió del nou govern de dretes del Consell Insular de descartar el Pla de transport aprovat inicialment en l’anterior mandat i fer-ne un de nou: “Si el Consell treu del projecte la possibilitat de fer un transport mixt entre l’escolar i el regular, els més afectats seran els ciutadans de Portinatx, Port de Sant Miquel i Cala de Sant Vicent”, ha explicat ‘Peret’. En aquestes zones, “poder aprofitar el transport escolar per als ciutadans és molt importat, ja que faria millorar el servei del municipi a tots els usuaris”.

El portaveu socialista considera també “molt preocupants” les explicacions que va donar l’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Joan en el darrer Ple, quan afirmant que “farem com amb la carretera, aturar tot el procés per canviar el projecte”.

‘Peret’ considera “molt preocupant el retard de la nova concessió, que pot durar anys pel que deixa entreveure el PP, com va passar amb la reforma de la carretera, que la varen tenir aturada dos anys per llevar el carril-bici del projecte”. Una situació que “perjudicarà molt especialment als vesins del nord, que tenim un transport públic molt deficitari”, ha lamentat ‘Peret’.

El portaveu del PSOE de Sant Joan recorda que “el govern insular de la passada legislatura, encapçalat per Vicent Torres, va retornar i ampliar drets en transport públic, com la gratuïtat a la gent major i als menors de 18 anys, i les targetes descompte. Però quan governa la dreta, només podem esperar retallades”. Per tot això, ‘Peret’ exigeix “que el Consell aprovi el nou Pla el més prompte possible i que no llevin les bonificacions aprovades per l’anterior govern progressista”.

Comments are closed