El PSOE denuncia que Vicent Marí continua amagant el “pressupost fantasma” del Consell Insular per al 2020

El grup PSOE exigeix a Vicent Marí que faci pública la proposta de pressupostos del Consell Insular d’Eivissa per al 2020, que PP i Cs continuen amagant a l’oposició dies després de presentar-los davant dels mitjans de comunicació.

 

El portaveu del PSOE i anterior president, Vicent Torres, ha manifestat que “si el problema de Vicent Marí és que encara no disposa de tots els informes i de la documentació completa, li exigim que demani disculpes públiques per haver presentat davant dels mitjans de comunicació un pressupost fantasma que oficialment no existeix”. A més, “li exigim que retiri de la pàgina web del Consell Insular la informació sobre el mateix, ja que és pura especulació i un engany, mentre no hi hagi una proposta de pressupost oficial amb tota la documentació i els informes favorables dels tècnics de la institució”.

 

La pèssima gestió de Vicent Marí amb els primers pressupostos són “conseqüència d’haver-se rodejat únicament d’’enxufats’ polítics del PP i de Cs”. El portaveu del PSOE recorda que “de les 11 direccions insulars que va crear, Vicent Marí encara no ha estat capaç de cobrir la més tècnica de totes, com és la direcció d’Economia i Hisenda”. A més, “per poder ‘enxufar’ tots els directors, Vicent Marí no va crear ni una sola secretaria tècnica amb funcionaris de la institució, a pesar que correspon a aquests “elaborar la proposta d’avantprojecte de pressupost”, tal com estableix l’article 75 del Reglament Orgànic del Consell Insular”.

 

El PSOE lamenta que en només 5 mesos de gestió, “Vicent Marí ha abocat el Consell Insular a la més absoluta paràlisi, sent incapaç d’aprovar el pressupost perquè entri en vigor l’1 de gener. A la pèssima gestió del vicepresident Javier Torres, amb tots els problemes que està provocant paralitzant la nova contrata de transport públic i duent el caos a l’ITV, se li suma ara la consellera d’Economia i Hisenda, Maria Fajarnés, incapaç de presentar una proposta de pressupost de forma correcta en temps i forma”.

 

Respecte del contingut, el PSOE farà una valoració més completa quan pugui disposar de la documentació. De moment, amb l’única informació que s’ha conegut “consideram que són una autèntica vergonya, després que Vicent Marí hagi dit que vol aplicar una retallada del 77% en inversions”, amb la paralització de tots els grans projectes de l’anterior legislatura: projectes de sa Coma, Escola d’Hoteleria, Escola Oficial d’Idiomes, Escola d’Arts i Circuit de Motocròs; projecte d’habitatges protegits als terrenys de la Comissaria de Policia; o les inversions a través dels ajuntaments, com el Centre des Gorg, la depuradora de Portinatx o la recuperació de la badia de Portmany. “Una paràlisi del Consell Insular a tota l’illa que Eivissa no mereix i que el PSOE no pensa acceptar”, ha insistit Vicent Torres.

Comments are closed