El PSOE denuncia que Vicent Marí ha eliminat la convocatòria d’ajudes del Consell Insular a persones i famílies afectades per la Covid-19

El grup PSOE ha denunciat avui l’eliminació de la convocatòria d’ajudes del Consell Insular a persones i famílies afectades per la Covid-19. L’anterior president i portaveu socialista, Vicent Torres, acompanyat del conseller Víctor Torres, ha advertit en una roda de premsa que “després del desastre de la convocatòria de l’any passat, han decidit eliminar aquestes ajudes”. El portaveu del PSOE lamenta que el govern de Vicent Marí “en comptes de solucionar els problemes de l’any passat, decideix eliminar-les”.

“El Consell Insular ha girat l’esquena a les mil persones i famílies de la nostra illa que l’any passat varen fer hores i hores de coua per demanar les ajudes. Enguany ja no tendran aquesta opció”, ha lamentat.

Segons ha explicat Vicent Torres, “per camuflar el ridícul i la vergonya per l’eliminació de les ajudes, el Consell prepara un conveni amb els ajuntaments per traspassar-li aquestos sous, que es destinaran a finançar els serveis socials municipals”. Serà “més finançament pels ajuntaments, però les ajudes per la Covid, tal com estaven plantejades de manera general per a la població, no es tornaran a donar”.

“Hi ha moltes persones i famílies que no reben atenció dels serveis socials dels ajuntaments, però que sí varen optar a aquestes ajudes generals, persones que han passat dificultats per la crisi, perquè han perdut ingressos. Idò, aquestes persones i famílies no podran optar a l’ajuda extra que els va prometre el Consell Insular”, ha lamentat el portaveu del PSOE.

El conseller Víctor Torres ha recordat la “mala gestió” de les ajudes de l’any passat: “Varen provocar les interminables i denigrants coues a l’entrada del Consell, col·lapsant el servei per la mala gestió i la falta de previsió per part de l’executiu del senyor Vicent Marí”.

Ajudes que “després de nou mesos d’espera només van arribar a un 37% dels sol·licitants, les més de mil famílies en situació de vulnerabilitat davant la crisi derivada de la pandèmia” que varen demanar-les. “Terminis i percentatge de beneficiaris inacceptables, quan estam parlant de necessitats bàsiques com l’alimentació, el lloguer del pis o la hipoteca”, ha dit Torres.

“Enguany, i després que en el ple d’abril, arran d’una moció presentada pel Grup PSOE s’aprovàs per unanimitat la convocatòria urgent de les ajudes socials per fer front a l’impacte econòmic familiar ocasionat per la Covid-19., ens trobem a dia 11 d’octubre, preparant un conveni amb els ajuntaments per traspassar-lis els sous”, ha criticat el conseller socialista.

El grup PSOE també s’ha referit a la “mala gestió” de les ajudes a entitats. La convocatòria de 2018, l’última de l’anterior govern progressista, i abans de la pandèmia, va ser el 14 d’agost. Per contra, enguany ha sortit el 2 d’octubre, pràcticament dos mesos més tard, respecte a l’última convocatòria de l’anterior Consell progressista: “Hem de tenir en compte que les ajudes de l’any passat es varen pagar en abril d’enguany, això vol dir que aquestes del 2021 es poden acabar pagant en juny de l’any que ve, amb tots els problemes que això suposa a les entitats”.

“Pels serveis i els treballadors de les entitats socials, aquest retard pot suposar dificultats per pagar nòmines i, per tant, per assegurar que donen els serveis”. A més, els consellers del grup PSOE han explicat que l’increment del total de la partida, fins als 1.200.000 euros, “és una trampa d’aquest Consell Insular per amagar la seua falta de gestió”, ha explicat Vicent Torres. “Els sous de més que han posat a la convocatòria surten del Departament de Serveis Socials per la seua falta de gestió, són sous que el Consell no és capaç de gastar amb els serveis que ha donat, i els posen a la convocatòria, però no hi ha cap garantia que s’acabin adjudicant”, ha explicat. “Això mateix va passar l’any passat amb la convocatòria d’ajudes a persones amb discapacitat. Varen augmentar la partida un 10%, però al final varen concedir un 30% menys que l’any anterior”, ha detallat el portaveu del PSOE.

“En la pitjor etapa de dificultats socials que ens ha tocat viure, per culpa de la pandèmia, aquest Consell Insular està fallant allà on més s’hauria de centrar, que són les ajudes socials”, ha dit Vicent Torres.

Comments are closed