El PSOE denuncia que Vicent Marí “ha volgut instal·lar al Consell Insular el clientelisme i el favoritisme que practicava a l’Ajuntament de Santa Eulària”

El cas de presumpta corrupció de Vicent Marí en la contractació per 250.000 euros del vídeo ‘La vida islados’ “ve de molt lluny, ve d’una manera de funcionar instal·lada, durant tota la vida, a l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu”. Així ho ha denunciat avui l’anterior president i portaveu del PSOE al Consell Insular, Vicent Torres, qui ha comparegut amb el portaveu socialista a Santa Eulària, Vicent Torres ‘Benet’, per valorar les pròximes passes que donarà el Partit Socialista per exigir “explicacions a la ciutadania” i que “es depurin responsabilitats”.

“Des del PSOE mai ens hem cansat de denunciar el favoritisme i les pràctiques clientelars del Partit Popular a Santa Eulària”, un municipi en el qual “tothom sap del que estam parlant”. “Unes pràctiques habituals, que s’han fet amb impunitat durant molts d’anys”, ha lamentat el portaveu al Consell Insular. “És l’hora d’aturar aquestes pràctiques basades en el favoritisme, el clientelisme i destapar les que siguin presumptament corruptes”. “És hora d’aturar-les a l’Ajuntament de Santa Eulària i d’evitar que s’instal·lin al Consell Insular d’Eivissa”, ha dit Vicent Torres.

El portaveu socialista també ha anunciat que contactarà amb el conseller de Ciutadans, Javier Torres, per demanar-li el suport a la proposta de comissió d’investigació que també demana el grup Unides Podem. Com ha dit, “una cosa és la part penal, que investiga Fiscalia, i una altra és la part política i administrativa, amb uns fets que la mateixa institució ha d’aclarir”.

El portaveu del PSOE també ha lamentat que el conseller del PP Mariano Juan, “que és un destacat membre de l’equip del PP vengut de Santa Eulària que ara controla el Consell, digui que el PSOE vol muntar un circ”. “No respecten la feina de l’oposició, no volen ser fiscalitzats, no volen donar explicacions, no volen que s’investigui”, ha criticat Vicent Torres. “Intenten obstaculitzar la feina de l’oposició i que ningú els controli, no ens ha d’estranyar que aquest PP després governi amb la ultradreta” i que vulgui “carregar-se” l’Oficina de prevenció i lluita contra la corrupció.

Vicent Torres ha explicat que des del PSOE “no estam qüestionant si era o no necessari un contracte d’emergència per una campanya de promoció turística”, sinó “com s’ha fet aquest procediment”, ja que “s’ha incomplit clarament allò que diu la llei respecte al tràmit d’emergència”. “No ho deim nosaltres només, ho deia la mateixa Intervenció General, que va exigir la nul·litat del contracte”. Però, segons Torres, “el més greu és que no ens trobam davant d’un simple error de tramitació administrativa; pensam, i això és el que investiga Fiscalia, que presumptament es va aprofitar l’estat d’emergència per afavorir una determinada empresa, a qui el president Vicent Marí ja venia afavorint quan era alcalde”.

Que Carmen Ferrer doni explicacions davant del Ple de Santa Eulària
El portaveu socialista a Santa Eulària, Vicent Torres ‘Benet’, ha anunciat que el dia 28 d’abril, en el Ple de l’ajuntament, “demanaren a l’alcaldessa (Carmen Ferrer) les corresponents explicacions” respecte als contractes irregulars iniciats amb Vicent Marí d’alcalde, ja que “han mentit reiteradament, han fet cas omís a les nostres demandes i això és molt greu”. “L’actual alcaldessa ha seguit amb el mateix sistema que Vicent Marí i ella mateixa ha reconegut aquestes irregularitats”, ha denunciat ‘Benet’.

A part del cas concret que ha sortit a la llum, el portaveu del PSOE assegura que “hi ha altres contractes irregulars amb altres empreses per milers d’euros, tal com hem pogut comprovar a força de revisar i analitzar documentació”. Una feina de control per part de l’oposició que és “difícil”, ja que “a pesar que presumeixen de ser l’ajuntament més transparent, només ho són amb allò que els convé, no amb allò que no volen que se sàpiga”.

Un “sistema” que “Vicent Marí ha volgut exportar al Consell Insular”, com remarca el portaveu de Santa Eulària, i que el PSOE s’ha compromès a continuar denunciant públicament. “Presumeixen de gestió, però ara ja es comença a veure quina és aquesta gestió que fan”, ha conclòs Vicent ‘Benet’.

Comments are closed