El PSOE denuncia que Vicent Marí manté la retribució a la consellera no adscrita per afavorir al PP i Cs

El PSOE ha votat en contra de la decisió de Vicent Marí de rebutjar la petició socialista de retirar la retribució econòmica a la consellera no adscrita i retornar-la al Grup Socialista. El portaveu del Grup, Vicent Torres, ha denunciat que Marí “vol mantenir en aquest plenari a la consellera no adscrita tot el temps que pugui, perquè li interessa, perquè li convé i perquè li està servint per debilitar i per atacar a l’oposició”, com s’ha acabat veient en el mateix Ple, quan aquesta consellera ha votat al costat del govern de dretes en alguns dels punts i en contra del posicionament dels dos grups progressistes.

Vicent Torres ha dit que el PSOE seguirà exigint a Vicent Marí “l’assignació que correspon al grup socialista”, de la mateixa manera que “seguirem insistint a la consellera no adscrita la seua dimissió, que retorni l’acta perquè l’ocupi qui l’ha d’ocupar, un representant del Partit Socialista”.

Vicent Torres ha denunciat la “trampa” de PP i Cs de “voler vestir-ho com una decisió jurídica, i no política”. Segons ha explicat, “no existeix cap llei, ni a la legislació bàsica ni a la dictada per la nostra comunitat autònoma, que expressament obligui a mantenir els drets econòmics dels membres no adscrits”. Les retribucions que s’assignaren a la consellera va ser “una decisió política d’aquest Plenari per la seua condició de consellera elegida a la llista del PSOE”. A més, com ha explicat, el mateix Tribunal Constitucional va resoldre un cas semblant de l’Assemblea d’Extremadura, rebutjant la demanda d’un diputat no adscrit a qui se li va retirar la retribució.

Finalment, el portaveu del PSOE ha explicat que el mateix informe jurídic que acompanya la proposta contradiu la decisió del PP i Cs, quan afirma que la consellera no adscrita pot tenir els mateixos o menys drets que la resta de consellers. En aquest cas, ens trobam que té “més drets que un conseller del PSOE i un d’Unides Podem”, ja que manté una retribució econòmica superior a ells a pesar de no estar adscrita a cap grup.

En definitiva, mantenir la retribució a la consellera no adscrita i no retornar-la al PSOE és “una decisió política de Vicent Marí per “ajudar-la que continuï com a consellera”, “perquè volen i perquè els interessa”, com s’ha acabat veient en el mateix Ple, quan aquesta consellera ha votat en alguns dels punts al costat del govern de dretes i en contra del posicionament dels dos grups progressistes.

El grup Socialista critica el “ridícul” del conseller de Gestió Ambiental en la protecció des Vedrà

El grup Socialista ha criticat el “ridícul” del conseller de Gestió Ambiental, Vicent Roig, amb el seu posicionament en contra de la protecció des Vedrà. Roig “incentiva la il·legalitat en contra de la defensa dels espais naturals protegits i la biodiversitat de la nostra illa”, amb el seu posicionament públic favorable a mantenir ramats de cabres as Vedrà, ha denunciat el conseller socialista Víctor Torres.

El conseller del PSOE ha denunciat “la vergonya” de veure com el conseller Vicent Roig “intentava confondre l’opinió pública, amb interessos polítics i particulars, utilitzant subterfugis legals per esquivar el deure d’aquesta institució envers el compliment de les normes i plans de protecció que preserven l’illot d’es Vedrà i que estan per damunt dels interessos particulars d’uns pocs”.

Per aconseguir-ho, Vicent Roig “fica en aquest despropòsit a la consellera de Patrimoni, Sara Ramón, tramitant la sol·licitud per declarar Bé d’Interès Cultural Immaterial la suposada tradició ancestral de captura de cabres de l’illot d’es Vedrà”. Una petició que “atempta contra la legislació que protegeix l’illot des Vedrà”, com ha denunciat el conseller socialista.

El grup PSOE ha vist com el bloc de dretes votava en contra de la moció Socialista que demanava un “compromís a la defensa pública de l’aplicació de les normes i plans de protecció del medi ambient i de la biodiversitat, entre les quals figuren les de protecció de les reserves naturals des Vedrà, es Vedranell i els Illots de Ponent”, així com un pronunciament per rebutjar “la utilització de la normativa de protecció patrimonial per posar en qüestió, mantenir un conflicte o desprestigiar les normes i objectius de protecció dels nostres espais naturals protegits”.

El bloc de dretes rebutja les mocions socialistes sobre polítiques d’igualtat i habitatge

El conseller Víctor Torres ha lamentat el vot en contra de les propostes socialistes en matèria d’igualtat, entre les quals figurava la petició de “reconvertir la plaça de Direcció Insular de Cooperació i Relacions Institucionals, que actualment està vacant, en una Direcció Insular de Polítiques de Gènere, Dona i LGTBI”.

A més, en relació amb els actes programats del Consell Insular amb motiu del 8 de Març, Dia de la Dona, Vicent Torres ha criticat la decisió de la consellera, Carolina Escandell, de programar un dels actes més importants exactament a la mateixa hora que la manifestació feminista, “l’acte més important de tot l’any”. El conseller del PSOE ha denunciat que el Consell Insular ha “contraprogramat” la manifestació i ha anunciat que els consellers socialistes no aniran a l’activitat organitzada pel Consell i sí a la marxa feminista.

El bloc de dretes també ha rebutjat la moció socialista en favor de les polítiques d’habitatge, que proposava: donar compliment al protocol firmat per l’anterior Executiu insular per al desenvolupament d’una promoció pública de 120 habitatges al solar de darrere de la Comissaria de Policia, donar suport al paquet de 25 mesures extraordinàries en matèria d’habitatge presentat pel Govern de les Illes Balears davant de la Mesa d’Habitatge, i instar al Govern d’Espanya a desplegar les actuacions en matèria d’habitatge previst en l’acord de Coalició Progressista, entre les quals figuren mesures normatives per posar sostre a les pujades abusives de preus de lloguer, impuls al lloguer assequible i la rehabilitació, ampliació del pressupost del Pla Estatal d’Habitatge, protecció a les persones hipotecades i reallotjament immediat de les persones inquilines que no puguin fer front a la renda per no tenir recursos econòmics o per situacions de vulnerabilitat, entre moltes d’altres propostes.

El portaveu del PSOE, Vicent Torres, ha lamentat que les polítiques d’habitatge públic “han quedat arraconades dins de l’agenda política” de Vicent Marí al Consell Insular d’Eivissa.

Agraïment a Vicent Tur
En el Ple de febrer s’ha comunicat la renúncia de Vicent Tur Torres al càrrec de conseller. El portaveu socialista ha fet un “públic agraïment” a Vicent Tur per “tot el treball en favor d’Eivissa”, amb diverses responsabilitats al Consell Insular, on va accedir com a conseller socialista per primera vegada en 1984. Vicent Torres ha manifestat que Tur “ha set un orgull” per al PSOE.

Comments are closed