El PSOE denuncia que Vicent Marí vol imposar “la censura i el silenci” al Consell Insular, després d’impedir al grup socialista elevar al Ple una interpel·lació sobre les funcions dels nous càrrecs

El grup PSOE al Consell Insular ha denunciat avui que Vicent Marí vol imposar “la censura i el silenci” a la institució, després d’impedir al grup socialista que elevi al Ple de setembre una interpel·lació sobre les funcions dels nous càrrecs. L’anterior president i actual portaveu del PSOE, Vicent Torres, ha manifestat la seua “profunda decepció pel tarannà antidemocràtic i autoritari que Vicent Marí vol imposar en aquest Consell Insular”. Així ho ha dit en la roda de premsa que ha ofert aquest matí acompanyat de la portaveu adjunta, Marta Díaz, i dels consellers Víctor Torres i Vicent Tur.

Torres ha recordat que el Consell Insular “tant amb presidents socialistes com amb presidents del Partit Popular, havia set sempre la casa de tots els eivissencs i les eivissenques, la més alta representació democràtica de l’illa d’Eivissa, on sempre s’havia pogut parlar de tot, i el temps que fes falta”. Una situació que ha canviat radicalment amb Vicent Marí, que “ha vetat la primera interpel·lació del grup PSOE, a pesar d’haver estat presentada en temps i forma com estableix amb el Reglament Orgànic del Consell Insular”.

Vicent Torres ha dit que “no record que el president Vicent Serra negàs mai un debat a la sala de Plens. Tampoc jo mateix vaig negar mai un debat sobre el tema que fos, durant els quatre anys que vaig tenir sa responsabilitat de la presidència”.

“És molt greu: ens hem trobat amb un nou govern i un nou president que vol imposar la censura en aquesta institució, vol imposar el silenci, vol que l’oposició calli, però ja li puc advertir que no ho permetrem”, ha advertit el portaveu del PSOE.

El grup PSOE va registrar la setmana passada la interpel·lació, destinada a què el president expliqui les funcions dels consellers, directors i personal eventual. Vicent Torres ha explicat que “falten directors insulars per nomenar, com són els d’Economia i de Turisme. Han perdut el primer estiu del quatre que han de gestionar sense director insular de Turisme. Tenim damunt la crisi de Thomas Cook i l’amenaça del Brexit, i aquí no hi ha responsable de Turisme”, ha denunciat Vicent Torres. A més, “estam a les portes de presentar el pressupost del 2020, que ja s’ha d’estar redactant, i tampoc tenim director insular d’Economia”.

Vicent Torres també ha explicat que els coordinadors “fan funcions de forma irregular”, ja que són coordinadors de grup PP i de Ciutadans, però ocupen funcions de Joventut i Participació, sense haver estat nomenats a tals efectes.

El ‘txiringuito’ de Vicent Marí

La portaveu adjunta del grup socialista al Consell Insular, Marta Díaz, qui va registrar la interpel·lació al president, ha qualificat la maniobra del PP i C’s de “censura pura i dura” i una mostra d'”autoritarisme i despotisme” per part de Vicent Marí, perquè “s’ha pensat que el Consell és el seu ‘txiringuito’, com feia a l’Ajuntament de Santa Eulària”.

Marta Díaz ha denunciat que el veto a la interpel·lació menyscaba el “dret constitucional com a consellers elegits per la ciutadania d’exercir la feina de l’oposició”.

La portaveu adjunta del PSOE ha mostrat el seu convenciment que Vicent Marí ha vetat la interpel·lació socialista sobre les funcions dels càrrecs de l’oposició perquè no vol que al Ple es parli sobre l'”agència de col·locació en què ha convertit el Consell Insular”. L’executiu insular compta amb “direccions insulars sense competències” i llocs “creats per col·locar als que no vàrem sortir elegits a les eleccions, com Miquel Jerez i Santi Marí”.

Mocions al pròxim Ple: transport públic, plàstics i cèdula d’habitabilitat

El grup Socialista presenta al pròxim Ple diferents mocions. D’una banda, una moció per demanar al nou equip de govern l’aprovació del Pla de transport públic i que no demori el concurs per a la futura concessió. El nou executiu de dretes ha anunciat un retard d’almenys dos anys en la nova concessió, una decisió que el PSOE considera que no es pot acceptar.

El PSOE també ha registrat una moció amb un seguit de propostes per seguir avançant en l’eliminació dels plàstics i els envasos d’un sòl ús, perquè no s’aturi la feina iniciada en l’anterior mandat progressista en favor d’una illa lliure de plàstics.

Finalment, el PSOE presenta una moció per proposar l’eliminació de la cèdula d’habitabilitat, d’acord amb allò que va proposar el grup socialista durant la campanya electoral.

Comments are closed