El PSOE es compromet a l’educació gratuïta de 0 a 3 anys, augment de beques per als estudiants i que les famílies més necessitades no hagin de pagar llibres de text i menjador escolar

El PSOE ha presentat avui les seves propostes en favor de l’educació pública, en un acte a Santa Eulària des Riu amb la candidata al Senat per Eivissa i Formentera, Patricia Abascal:”L’educació pública és fonamental per al Partit Socialista, apostem per un sistema que garanteixi la igualtat d’oportunitats d’aprenentatge i, amb això, l’assoliment dels millors resultats educatius”.

“Davant d’una dreta i una extrema dreta que proposen el centralisme, la privatització i les retallades en educació, només el PSOE garanteix un sistema educatiu de qualitat i que doni la mateixes oportunitats al conjunt de la ciutadania”, ha explicat Patricia Abascal.

La política educativa “en mans de la dreta i de l’ultradreta seria un desastre”, ha afirmat, posant exemples com “el viscut en aquestes illes durant el govern del PP de Bauzá, que per cert ara s’ha passat a Ciutadans”, o “el que passa en aquest municipi, a Santa Eulària des Riu, on seguim sense un solar per a la nova escola pública perquè el PP ha anteposat els interessos privats i especulatius a les necessitats en educació”.

Un govern de Pedro Sánchez invertirà un 5% del total del PIB espanyol en educació en el 2025, “una fita assequible, però que només es pot aconseguir amb un govern que aposti per l’educació pública”, ha afirmat la candidata socialista.

Aquest augment del pressupost per a educació beneficiarà comunitats autònomes com Balears, la qual cosa permetrà millorar les beques, fent-les efectives abans que comenci el curs, impulsar la Formació Professional, i fer gratuïts els llibres, menjador i material escolar de totes les etapes educatives per famílies en situació de vulnerabilitat.

“El nostre compromís és fer universal i gratuïta l’etapa educativa de 0 a 3 anys, com una forma d’impulsar el desenvolupament personal des de les primeres etapes de la vida. Una mesura que contribuirà també sense cap dubte a reduir la desigualtat i millorar la conciliació.”
A més, el PSOE també proposa mesures contra l’abandonament escolar, per aconseguir que a final de legislatura el 90% dels alumnes comptin amb estudis postobligatoris.

Comments are closed