El PSOE es compromet amb l’eliminació dels plàstics i arribar al 100% d’energies renovables el 2050

Un govern de PSOE després de les eleccions de diumenge que ve abordarà importants mesures per frenar la contaminació i el canvi climàtic, com una llei per a l’eliminació dels plàstics i assolir l’objectiu de 100% d’energies renovables en 2050. En la presentació de les propostes de PSOE en matèria de sostenibilitat, la candidata eivissenca a Congrés, Sofía Hernanz, ha explicat que el govern de Pedro Sánchez impulsarà al conjunt de l’Estat mesures “pioneres” que ja ha aprovat el Govern dels Illes Balears amb Francina Armengol en matèria de canvi climàtic i residus: “Davant del negacionisme de la dreta, sobre els efectes del canvi climàtic, el Partit Socialista s’ha caracteritzat per ser pioner, tant a nivell nacional amb la creació del Ministeri de Transició Energètica, com aquí a Balears, amb la Llei de canvi climàtic i la Llei contra residus i la prohibició dels plàstics d’un sol ús”. Una sèrie de mesures “que ens han posat en l’avantguarda nacional, sempre amb la consciència que tenim els socialistes de l’especial fragilitat del nostre territori”.

La candidata a Congrés ha advertit que “ens hi jugam el futur d’aquest país”, ja que “aquesta aliança del Partit Popular i Ciutadans amb Vox suposa un retrocés brutal en matèria de transició energètica i canvi climàtic, que són fonamentals per a les nostres illes, perquè som un territori especialment vulnerable”. “La millor manera per frenar els defensors de les prospeccions petrolíferes, els defensors de la contaminació, i els defensors del canvi climàtic, és omplint les urnes de vots socialistes aquest diumenge”, ha remarcat Sofia Hernanz.

Seguint l’exemple de Balears, el PSOE es compromet a l’aprovació d’una Llei de plàstics d’un sol ús, que promourà la reutilització i el reciclatge per arribar a l’objectiu de residus 0 l’any 2050.

El PSOE es compromet també a l’aprovació d’una Llei de Canvi Climàtic estatal, amb l’objectiu d’assolir la 100% d’energies renovables en 2050 i amb la qual puguem avançar en la transició energètica i en qüestions tan importants per a les nostres illes com la disminució de la generació de residus, la utilització d’energies netes o la garantia de les connexions elèctriques. Compromís socialista a favor de les polítiques ambientals que necessita el nostre planeta “per complir amb els Acords de París i amb les exigències climàtiques”, com ha explicat la candidata a Congrés.

Comments are closed