El PSOE es compromet a seguir augmentant el salari mínim, fins a situar-lo en el 60% del sou mitjà al final de legislatura

El PSOE ha presentat avui a Eivissa les propostes d’increment de salari mínim, de derogació de la Reforma Laboral i d’un nou Estatut dels Treballadors. El PSOE defensa “un treball de més qualitat, amb més oportunitats i millors salaris”, com ha explicat la candidata al Senat per Eivissa i Formentera, Patricia Abascal. Per contra, “els vots que no vagin a el Partit Socialista, aniran a la precarietat i als salaris baixos dels treballadors i de les treballadores”.

Després que el govern de Pedro Sánchez elevés el salari mínim interprofessional a 900 euros, la major pujada des de 1977, “el compromís del PSOE és continuar augmentant fins a situar en el 60% de l’sou mitjà a la fi de la legislatura”, ha anunciat Patricia Abascal.

La candidata al Senat també ha explicat les propostes de PSOE de derogació de la Reforma Laboral i d’un nou Estatut dels Treballadors: “Aprovarem els canvis que eliminin els aspectes més lesius de la reforma laboral de 2012”, destacant qüestions com ampliar l’àmbit temporal del conveni col·lectiu, revisar les causes i el procediment per a la modificació substancial de les condicions de treball, reduir la dualitat entre treballadors indefinits i temporals, la inestabilitat i la rotació laboral, i reforçar l’obligació de constància expressa de l’horari de treball en el contracte a temps parcial.

També ha explicat que “elaborarem un nou Estatut dels Treballadors, compatibilitzant el creixement econòmic amb la dignificació de les condicions laborals”. Un nou Estatut que haurà d’estar d’acord amb els actuals reptes tecnològics, socials i ecològics, l’avanç en la formació contínua al llarg de la vida laboral, reforçar la negociació col·lectiva i el diàleg social, i les noves formes d’ocupació en l’era digital.

Patricia Abascal ha explicat que “proposem un Pla d’Ocupació Juvenil que incrementi els recursos públics en polítiques actives d’ocupació, en educació, formació i al foment de la formació dual”.

Diumenge “és més important que mai votar el Partit Socialista, perquè les polítiques d’ocupació de la dreta ja les coneixem: suposen precarietat, salaris baixos i, en el cas dels nostres joves, que tinguin marxar fora per buscar millors oportunitats”.

Comments are closed