El PSOE es mobilitzarà en defensa del carrer de la sindicalista Margalida Roig “Llogat”, que el PP i Vox de Sant Josep han decidit eliminar per “esborrar la seua memòria i la de les dones”

El PSOE anuncia que es mobilitzarà en defensa del carrer de la sindicalista Margalida Roig “Llogat”, de Sant Jordi, que el PP i Vox de l’Ajuntament de Sant Josep han acordat eliminar. Es tracta de l’únic carrer amb el nom d’una dona a tot el municipi, i es tracta també de l’única dona “filla il·lustre” del municipi de Sant Josep de sa Talaia.

La decisió d’eliminar el nom del carrer va ser un acord entre el PP i Vox en el Ple de Sant Josep de sa Talaia, celebrat ahir, amb el rebuig contundent i vot en contra del grup socialista i de la resta de partits progressistes, i la intervenció de la mateixa família de Margalida “Llogat”, incrèdula amb la decisió que s’havia pres.

Avui, la portaveu del PSOE a Sant Josep, Pilar Ribas, ha manifestat la seua decepció per la deriva que està agafant l’equip de govern de Vicent Roig, “entregat als postulats de Vox”. 

“Les polítiques de la dreta més rància d’aquest país van enfocades a eliminar qualsevol acte o reconeixement a les dones. S’excusen en que és una molèstia per als vesins haver canviat aquest nom de carrer (fa ja 3 anys), que ha suposat exactament la mateixa molèstia que al carrers dels Sanitaris (abans carrer Ginebre) o a l’Av. dels Saliners (abans Carretera Aeroport), sense que cap d’aquests altres els hi hagi preocupat mica”. 

Com remarca Pilar Ribas, “darrere aquest moviment del PP i Vox s’amaga precisament esborrar la història de les dones, invisibilitzar-les i tornar-les al seu lloc que, segons ells, hauria de ser a casa, criant fills i donant pocs problemes”.

La portaveu socialista recorda que el carrer és una artèria principal del poble de Sant Jordi, paral·lela a la de Vicent Serra i Orvay i per això es va decidir que fos aquesta: “Una via important i prioritària dins el nucli del poble i igual d’important que l’altre fill il·lustre de la zona.”

Josep Marí Ribas ‘Agustinet’, secretari general de la FSE-PSOE i alcalde de Sant Josep el 2019, quan es va declarar Margalida “Llogat” primer dona filla il·lustre del municipi, i el 2020 quan es va posar el seu nom al carrer, ha qualificat la decisió del PP i Vox com a “error de primer ordre”. 

“Des del PSOE farem tota la feina possible per evitar aquesta aberració política”. Una decisió que suposa “un menyspreu cap a una figura històrica del municipi de Sant Josep“.

Comments are closed