El PSOE es mostra molt satisfet pel premi atorgat per la FEMP al projecte APRENEM de bones pràctiques contra l’absentisme escolar als barris històrics i lamenta que no continuï

El projecte Aprenem s’inicia com a experiència pilot al mes de setembre de 2021 per tal d’abordar l’absentisme i l’abandonament escolar prematur als barris del nucli històric d’Eivissa on s’havia detectat una significativa incidència d’infants que presenten absentisme, baix nivell curricular i altres indicadors de risc.

El projecte Aprenem es va iniciar durant el curs escolar 2021/2022 i continuà durant el curs 2022-2023 i l’objectiu era que, una vegada comprovat el seu bon funcionament s’ampliés a altres barris de la ciutat.

Des de l’equip progressista es va apostar per aquest projecte amb un pressupost econòmic que cap equip de govern havia invertit en aquest barri. Quan vam arribar i vam iniciar el projecte ens vam trobar que hi havia infants que feia 3 anys que no anaven a l’escola. Ara afortunadament s’ha revertit aquesta situació’, ha afirmat la regidora socialista Carmen Boned.

En aquest curs escolar en què començà, l’equip de professionals, dirigit per la regidora Carmen Boned, han dedicat moltes hores que aquest projecte hagi estat un èxit. Per això la regidora socialista ha volgut felicitar els equips que hi han participat. També es vol felicitar a l’equip extern de treball de Sa Miranda, a través de l’empresa Estudi 6 donat que el projecte continuava a l’estiu amb un programa de feina social durant l’estiu.

Boned ha destacat que ‘els resultats d’aquest projecte han estat importantíssims, han canviat vides i han donat oportunitats a molts d’infants. Vam començar amb 10 famílies i 17 infants distribuïts en diferents edats educatives. Ara lamentam que el Partit Popular no hagi ampliat aquesta bona pràctica a altres barris on també s’ha detectat que era molt necessari. Hem obert el camí i estem molt satisfets d’aquest premi que reconeix la gran feina que hem fet’, ha conclòs la regidora.

Avui, la Federación Española de Municipios y Provincias ha premiat el projecte APRENEM amb el guardó de Bones Pràctiques Locals front l’absentisme i per a la millora de la convivència escolar a ciutats de més de 20.000 habitants.
Des del PSOE aprofitem per a felicitar a la resta de ciutats guardonades en aquesta categoria.

Comments are closed