El PSOE exigeix a l’Ajuntament de Santa Eulària la reparació urgent de l’avinguda s’Argamassa i del carrer Garbí, vies que han registrat diversos accidents per culpa del seu mal estat

El PSOE exigeix a l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu la reparació urgent de l’avinguda s’Argamassa i del carrer Garbí, vies que han registrat diversos accidents per culpa de la seva mal estat. En el pròxim ple, el grup socialista presenta una moció per a demanar l’adequació de “tota l’avinguda s’Argamassa, perquè estigui en unes condicions òptimes de seguretat per a vianants i vehicles, segons la seva normativa i legislació vigent”. Així mateix, proposa instar l’ajuntament a “complir amb l’acord aprovat en el ple de juny 2022 relatiu a la reparació, adequació i rehabilitació del Carrer Garbí”, situat també en la zona de s’Argamassa.

Des del grup municipal socialista de Santa Eulària som conscients que tenir els carrers del municipi en les millors condicions generals és una de les coses que generen un alt grau d’inquietud en els nostres residents i visitants. És, a més, una de les obligacions amb major responsabilitat d’aquest ajuntament; prioritzar la seguretat de les vies, carrers i carreteres municipals i així prevenir tot tipus d’accidents, fent que el trànsit en aquestes sigui el més segur possible.

Els veïns de s’Argamassa, al llarg de l’any, i els seus visitants, durant la temporada turística, sofreixen el mal estat i deterioració que amb el pas del temps ha patit l’avinguda s’Argamassa. Actualment, s’ha arribat a un estat d’inseguretat viària pel qual s’ha d’actuar amb urgència.

S’ha arribat a tal punt, que la carretera manca del bàsic per a denominar-la o catalogar-la com a carretera o avinguda: hi ha manca de senyalització horitzontal, tant en un sentit de circulació, com en l’altre; així com hi ha una manca o nul·la visibilitat de les línies que haurien de delimitar la zona d’estacionament de vehicles; les enormes arrels dels pins adjacents a l’avinguda han provocat l’aixecament de la calçada, estimulant el desequilibri dels vehicles que circulen diàriament per aquesta, etc.

La passada temporada, lamentablement, va haver-hi algun accident de trànsit, afortunadament sense lamentar ferits greus, però sí danys materials. Es dona la circumstància que, a l’altura de la corba de l’Hotel Palace, existeix una corba perillosa per la seva escassa visibilitat. A més, en la mateixa corba, existeix una gran foradada que provoca que per a poder esquivar-ho s’hagi d’envair el carril contrari.

Aquesta foradada, ara com ara, encara està cada vegada més pronunciada provocant amb això que el vehicle que no aconsegueix esquivar-lo, sofreix un greu perjudici en l’amortiment, pel qual dia rere dia, els veïns han de creuar per ell en les condicions en què es troba, sense que l’equip de govern hagi actuat per a evitar aquesta situació preocupant.

Fa uns anys, l’ajuntament va organitzar una trobada amb veïns en la qual els tècnics que van assistir ja van advertir i van justificar als veïns que aquesta avinguda concretament no complia amb les dimensions en amplària que la normativa determina per a garantir la seva seguretat, recomanant que en la menor brevetat possible se li donés una solució concorde a la normativa, per a evitar possibles i futurs accidents.

El mal estat de la calçada i la deterioració que ha sofert al llarg de tot aquest temps, sense que existeixi cap actuació, sense que s’hagi pres cap mesura per a poder solucionar-ho, converteix aquests fets descrits en una situació d’extrema necessitat per la seva perillositat.

El PSOE considera que totes i tots hem de ser conscients d’això, ja que, recordem, és una avinguda amb gran afluència i trànsit de vehicles, autobusos de grans dimensions, camions, tractors, ciclistes, vianants, animals…

D’altra banda, volem recordar que al juny del 2022, es va aprovar per unanimitat dels tres grups que formaven la corporació en aquell moment, reparar, adequar i rehabilitar el Carrer Garbí. Avui dia, encara es continua esperant que es compleixi amb l’aprovat, reflectint això la deixadesa i passivitat que aquest equip de govern té implantat en aquesta zona on viuen i resideixen centenars de veïns i veïnes.

Aquest grup, a petició dels residents de la zona, ve demandant des de dècades enrere a l’els diferents governs del Partit Popular la necessitat d’escometre millores urgents en la zona, pel seu abandó absolut per part d’aquest mateix Ajuntament.

Els veïns d’aquesta zona tenen dret a obtenir, igual que la resta de zones, una adequada pavimentació, senyalització i seguretat dels seus carrers, una cosa correlativa a l’obligació d’aquest Ajuntament de prestar tal servei mínim. Tot accident que es vegi provocat pel mal estat del paviment, l’ajuntament haurà de donar les explicacions adequades i assumir la responsabilitat d’això.

Comments are closed