El PSOE exigeix a l’alcaldessa de Santa Eulària la devolució dels iPhone de luxe i que paguin de la seva butxaca la vidassa de l’equip de govern

El grup Socialista exigeix a l’alcaldessa de Santa Eulària des Riu, Carmen Ferrer, la devolució dels iPhone de luxe i que els regidors del PP paguin de la seva butxaca la vidassa de 890 euros que van carregar a les arques municipals. Davant l’alarma i preocupació social que ha generat aquest malbaratament denunciat fa uns dies pel PSOE, del qual ahir es va fer ressò la cadena de televisió Cuatro, el portaveu socialista, Ramón Roca, ha manifestat que “l’equip de govern ha de rectificar i demanar disculpes: “La compra de tres iPhone de 1.900 euros cadascun, per a l’alcaldessa i altres regidors, els més cars de la botiga, no té cap justificació”.

L’alcaldessa “ha de rectificar immediatament, retornant els telèfons i disculpant-se davant els veïns i veïnes de Santa Eulària, que no tenim per què pagar-li el seu capritx de mòbils de luxe”. Com remarca Ramón Roca, “per al seu treball, l’alcaldessa no necessita el telèfon més car de la botiga.”

Respecte a la vidassa en un restaurant amb motiu de “una reunió del nou equip de govern”, segons resa en l’autorització de la despesa, “exigim que els regidors del PP el paguin de la seva butxaca, i no la ciutadania de Santa Eulària”.

“Santa Eulària té moltes necessitats que no són ni la compra d’articles de luxe per a l’alcaldessa, ni omplir estómacs agraïts de polítics del PP, i mai més ben dit això d’omplir estómacs”, remarca el portaveu socialista.

“Més greu encara són les explicacions de l’alcaldessa, dient que són ‘despeses normals’”, ha criticat Ramón Roca. “Ens sembla una presa de pèl i una falta de respecte a la ciutadania del municipi”, ha manifestat el portaveu socialista.

Recordem que el PSOE va denunciar fa uns dies l’aparició d’unes autoritzacions de despesa de la junta de govern local per a la compra de tres iPhones de 1.889,60 cadascun i un altre de 1.119,96 euros, i una altra despesa d’altres dos telèfons mòbils per 2.358,80 euros. El total que s’ha gastat l’Ajuntament de Santa Eulària en mòbils d’alta gamma ascendeix a més de 9.000 euros per a cinc terminals.

Es desconeix si hi ha més factures de compra de telèfons, ja que les adquisicions es fan en botigues i no a través d’un contracte públic de subministraments a través del qual es pogués rebre les ofertes més avantatjoses econòmicament per a l’ajuntament, com reclama el PSOE.

A més, el PSOE va trobar una despesa per a una vidassa de 890 euros amb motiu de “una reunió del nou equip de govern”, amb data d’autorització del passat 27 de juny.

D’altra banda, la despesa en càrrecs polítics i personal eventual de Santa Eulària ha augmentat en gairebé 90.000 euros, passant de 606.7430,08 euros als 695.461,72 euros previstos en el pressupost de 2024, “convertint l’ajuntament en una agència de col·locació del Partit Popular”, critica Ramón Roca.

A més, “per a pagar el malbaratament en mòbils, restaurants i “enxufats”, l’alcaldessa li puja les taxes als veïns i veïnes de Santa Eulària”, denúncia el portaveu del PSOE. Per a l’any que ve, el PP ha previst un augment del 20% de la recaptació del capítol III del pressupost, passant dels 12.661.670 euros de 2023 als 15.267.205 euros en 2024.

Comments are closed