El PSOE exigeix ​​a Marcos Serra la cancel·lació del festival Eivissa Global Radio previst a l’agost a la platja de s’Arenal: El 2023 es va fer sense els permisos municipals i de Costes, agreuja la imatge de Sant Antoni com a destinació de festa i té com a únic objectiu pagar favors al grup Premsa Pitiusa

El Grup Municipal Socialista de Sant Antoni de Portmany exigeix ​​a l’alcalde, Marcos Serra, que no permeti la celebració de l’Ibiza Global Radio a la platja de l’Arenal, previst pels dies 9 i 10 d’agost. A més a més, exigim a l’alcalde que mostri públicament totes les autoritzacions per a la celebració de l’esdeveniment.

Els progressistes acusen l’ajuntament d’haver permès la celebració d’aquest festival el 2023 sense l’autorització de l’activitat permanent major i també sense el permís corresponent de la Demarcació de Costes per a la realització d’aquest esdeveniment.

Documentació que no constava a l’expedient a data 11 d’agost del 2023, mateix dia que començava el festival i les autoritzacions del qual eren obligatòries per poder fer ús de l’espai públic i poder fer aquest esdeveniment. El portaveu socialista, Antonio Lorenzo, ha manifestat: “Malgrat que no estava autoritzat l’esdeveniment el mateix dia del seu començament, es va realitzar. Tot això ens fa pensar que es van cometre una sèrie d’irregularitats en haver-se permès la celebració de l’esdeveniment sense complir tots els requisits per a l’autorització de l’activitat no permanent més gran”.

D’altra banda, el grup progressista torna a denunciar que és un gran esdeveniment que promociona el turisme de festa en plena temporada alta (agost) en una illa on una de les ofertes principals és precisament l’oci. Realitzar aquest tipus d’esdeveniments dins del municipi, especialment dins del nucli urbà, només reforça la imatge de Sant Antoni = Festa, una etiqueta que invisibilitza la promoció de l’oferta alternativa del municipi.

Antonio Lorenzo: “Des que Marcos Serra és alcalde és evident que hem fet passos feia endarrere pel que fa al model turístic que es vol per a Sant Antoni. Estam vivint una legislatura absolutista on no hi ha debat, ni hi ha consens pel que fa al turisme. Un exemple és el que els ciutadans i ciutadanes estam tornant a veure als nostres carrers. Tot això fruit d’un turisme d’excessos que veritablement no es vol combatre des de les institucions per afavorir-ne uns quants”.

Per als Socialistes, la celebració d’aquest festival no deixa de ser un regal de l’alcalde Marcos Serra al grup Prensa Pitiüsa, que, com hem dit, fa ús d’un espai públic en plena temporada d’estiu per fer negoci promocionant un estil musical que està sobreexplotat aquestes mateixes dates, no només al municipi, sinó a tota l’illa. I on la major de les fal·làcies és que amb més de 10.000 assistents a les edicions anteriors en un fràgil espai natural com és el de la platja de l’Arenal i la Badia de Portmany, el venen com a sostenible.

Un festival no exempt d`altres polèmiques, com és el fet que cobren 5.000 euros als DJ que vulguin actuar juntament amb els caps de cartell. En definitiva, un esdeveniment musical per obtenir un gran benefici econòmic per part dels promotors, però que només suposa problemes per a la ciutadania i el sector turístic de Sant Antoni.

Comments are closed