El PSOE exigeix a Vicent Marí la rescissió immediata del contracte del Consell Insular amb l’agència de detectius, el propietari de la qual ha estat condemnat per abusos sexuals

El grup PSOE del Consell d’Eivissa exigeix a Vicent Marí la rescissió immediata del contracte amb l’agència de detectius Intelligentia Pro Justitia, el propietari de la qual ha estat condemnat per abusos sexuals segons s’ha conegut avui. No podem acceptar que el Consell contracti una empresa de detectius dirigida per una persona condemnada per abusos sexuals, i tampoc se n’ha de contractar cap altra, sinó que el Consell Insular ha de reforçar el personal la secció d’Ordenació Turística.

El PSOE ja havia criticat que el conseller Mariano Juan, a inicis de l’estiu passat, digués que el problema de les festes il·legals “tendeix a zero”, per després acabar contractant detectius. Aquestes afirmacions no només contradeien les promeses prèvies, sinó que també negaven la realitat de la problemàtica, com es va veure amb nombrosos titulars a la premsa: “Santa Eulària no aconsegueix posar límit a les contínues festes il·legals en una mansió de Jesús”, “Almenys cinc viles a Eivissa funcionen regularment com a ‘afterhours’ cobrant entrada”, “Una altra villa party de malson a Eivissa”, “Els vesins se senten «impotents» davant d’una festa il·legal a Sant Josep, amb desenes de persones concentrades des de dilluns en una vila amb DJs”, “Almenys cinc habitatges de Sant Josep celebren festes il·legals de manera reiterada”.

Aquestes notícies de l’any passat evidencien que el problema de les festes il·legals no només persisteix, sinó que s’agreuja, demostrant la ineficàcia de les polítiques de Vicent Marí i Mariano Juan al Consell Insular.

A més, resulta incongruent i alarmant que, a pesar les declaracions del conseller sobre la disminució de les festes il·legals, es contractàs una agència de detectius per un import de 112.723,60 euros l’estiu passat per abordar aquest problema.

Aquesta mesura encara és més qüestionable considerant que només hi ha dos expedients en fase preliminar derivats de les actuacions d’aquests detectius, a pesar de totes les quantitats econòmiques que hi ha destinat l’equip de govern de Vicent Marí. En lloc d’enfortir els serveis d’inspecció i de sanció del Departament de Turisme del Consell Insular contra l’intrusisme, s’opta per mesures costoses i poc efectives.

La situació encara s’agreuja més amb la contractació per part del Consell insular de Vicent Marí, de l’agència Intelligentia Pro Justitia per actuar amb detectius privats al llarg de tot aquest estiu a l’illa per 51.836 euros més IVA. El detectiu que apareix com a administrador únic de l’empresa amb seu a Mallorca ha estat condemnat a tres anys i mig de presó per abusos sexuals. El fet que aquest individu, condemnat per un delicte tan greu, estigui vinculat a una empresa contractada pel Consell Insular per fer de detectius privats és absolutament inacceptable.

El Grup PSOE del Consell Insular d‟Eivissa considera imprescindible deixar de banda experiments i estratègies ineficaços, i centrar-se a reforçar els serveis d‟inspecció i sanció del Consell Insular. És urgent cobrir les places d’inspectors existents a la Relació de Llocs de Treball (RLT) del Consell i augmentar el nombre d’instructors i administratius dedicats a tramitar i agilitzar els expedients relacionats amb l’intrusisme.

Exigim la rescissió immediata del contracte amb Intelligentia Pro Justitia i la implementació de mesures eficaces i transparents per abordar el problema de les festes il·legals a Eivissa, garantint la seguretat i benestar de tota la ciutadania.

Comments are closed