El PSOE exigeix explicacions al Consell Insular i a l’Ajuntament de Santa Eulària pels incendis de Ca na Putxa

El PSOE exigirà explicacions al Consell Insular pels incendis a l’abocador de Ca na Putxa, després de registrar-se el segon en poques setmanes, davant la perillositat i l’alarma que s’està generant entre els vesins de les zones limítrofs. A través dels grups Socialistes del Consell Insular i de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu, el PSOE demanarà al president del Consell, Vicent Marí, i l’alcaldessa, Carmen Ferrer, que informin amb tota la transparència del que està passant a l’abocador insular i de les mesures que pensa prendre per evitar una situació de perillositat que no s’havia vist en els anys anteriors. El PSOE considera que dotar de la màxima seguretat les instal·lacions de l’abocador és una urgència que no es pot demorar ni un dia, davant la gravetat que els incendis s’estiguin repetint i que no s’informi la ciutadania de com actuar.

A l’Ajuntament de Santa Eulària, el grup Socialista lamenta que l’alcaldessa, en comptes d’exigir responsabilitats al govern de Vicent Marí per la seva inacció i sortir a defensar els vesins del seu municipi, intenta diluir la responsabilitat del Consell limitant-se a demanar una reunió amb la institució i la UTE que gestiona l’abocador.

El grup PSOE de Santa Eulària reclama la màxima transparència, ja que els vesins dels voltants varen haver de ser evacuats i d’altres de zones més allunyades, com els de Can Beia, varen haver d’abandonar les seues cases per la forta olor que hi havia, que els va provocar mal de coll i picor als ulls.

Segons han explicat al PSOE persones afectades, cap autoritat els va avisar de com havien d’actuar o de si el fum era tòxic o no. A més, a la matinada la forta olor arribava fins a Santa Eulària.

El PSOE també exigirà que s’informi de quin és el protocol d’emergència per incendi a Ca na Putxa, i si aquest es va seguir correctament per part del Consell Insular i de l’Ajuntament.

Comments are closed