El PSOE exigeix la retirada immediata d’una campanya de propaganda il·legal de l’Ajuntament de Santa Eulària

El grup municipal Socialista exigeix públicament la retirada immediata d’una campanya de propaganda il·legal que està realitzant l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu, que té per objectiu aconseguir un rèdit electoralista en favor de l’equip de govern del Partit Popular.

Es tracta de la campanya “Santa Eulària ajuda, 2.222.328 €”, que l’ajuntament ha instal·lat als carrers de tot el municipi en suport OPI (Objecte Publicitari Il·luminat). Es tracta de cartells de gran format, que es poden llegir tant de dia com de nit, en els quals l’ajuntament destaca les ajudes concedides en 2021 a autònoms i microempreses, al lloguer i al primer habitatge.

La Llei de publicitat institucional de les Illes Balears prohibeix expressament aquestes campanyes publicitàries d”autobombo’. L’article 4, punt 2, extableix la prohibició de publicitat institucional que “tengui com a finalitat destacar els assoliments en la gestió o els objectius aconseguits pels subjectes sotmesos a la llei”.

Per tant, la campanya de balanç de les ajudes atorgades en 2021 “incompleix claríssimament la Llei de publicitat de les Illes Balears”, ha alertat el portaveu del PSOE, Vicent Torres ‘Benet’.

“El PP de Santa Eulària utilitza recursos públics de l’Ajuntament per fer propaganda electoralista en favor de l’equip de govern. És una campanya indecent i il·legal, que l’alcaldessa ha de retirar de manera immediata”, ha exigit.

Vicent Torres denuncia que “l’equip de Carmen Ferrer incompleix la Llei de publicitat de les Illes Balears, fent propaganda il·legal de la seua gestió amb una clara voluntat d’autobombo i electoralisme l’any abans de les pròximes eleccions”. “No tenen vergonya d’utilitzar els recursos de l’ajuntament en benefici del Partit Popular, com també veim en altres municipis de la nostra illa, com Sant Antoni”, ha lamentat el portaveu socialista.

Comments are closed