El PSOE exigeix transparència a Carmen Ferrer i que faci públiques les anàlisis dels abocaments al torrent de sa Llavanera a Jesús

El grup Socialista de Santa Eulària des Riu exigeix transparència a l’alcaldessa, Carmen Ferrer, i que faci públiques les anàlisis dels abocaments al torrent de sa Llavanera a Jesús. El regidor socialista Mateo Calbet, durant el ple de l’1 de febrer, va preguntar a la regidora de Medi Ambient, Mónica Madrid, per uns vessaments d’aigües que afecten el torrent de sa Llavanera en creuar-se amb el camí de s’Horta, que vesins d’aquesta zona de Jesús denuncien des de fa temps.

Durant el mencionat ple, la regidora de Medi Ambient va afirmar que “vàrem fer mostres” i “és aigua neta”. Posteriorment, el 9 de febrer, el grup Socialista va reclamar còpia de l’informe amb els resultats de les anàlisis fetes per l’ajuntament i qualsevol altra acció duta a terme. El dia d’avui no han contestat a aquest escrit, la qual cosa fa plantejar-se al grup Socialista uns dubtes raonables com, per exemple, si és que l’alcaldessa amaga alguna cosa. No s’entén tant obscurantisme amb aquest assumpte que podria suposar un risc sanitari per a la població.

Volem recordar que fa prop de 15 dies el grup Socialista va rebre el resultat d’una mostra d’aigua que havíem portat a analitzar a un laboratori per així poder comprovar si era aigua neta, com afirmava la regidora de Medi Ambient, però aquest va concloure, clarament, que es tracta d’aigües residuals fecals, amb valors fisicoquímics i microbiològics propis d’aquestes aigües.

L’equip de govern del PP s’escuda en què aquest vessament es va produir posteriorment al ple de febrer i que cerquen el punt des d’on va tenir lloc el vessament d’aigües fecals, i que el dia del Ple encara no sabien d’on provenia.

El PSOE no entén com pot ser que l’alcaldessa amagui aquesta informació tan sensible i exigeix a l’alcaldessa que faci públics els informes amb les anàlisis, així com tota la informació de què disposi en relació amb els vessaments que hi ha a Jesús.

Comments are closed