El PSOE fa campanya de les eleccions europees a Cala de Bou defensant una Europa que garanteixi llocs de treball de qualitat i millors salaris

A la taula informativa instal·lada avui a Cala de Bou, el candidat eivissenc del PSOE a les eleccions del 9 de juny, Piotr Sadowski, ha anunciat una sèrie de compromisos per millorar la qualitat de l’ocupació i les condicions laborals. Sadowski ha ressaltat que “l’augment dels llocs de treball ha d’implicar millors llocs de treball i salaris justos”. “La nostra aspiració és una Unió Europea on la justícia social i la igualtat d’oportunitats siguin comunes i no excepcionals. És fonamental enfortir una Europa que serveixi com a model global en termes de protecció laboral”.

“Els salaris han de pujar per impulsar el poder adquisitiu dels treballadors davant de la inflació i l’augment del cost de la vida”, ha declarat Sadowski, destacant la necessitat d’ajustar els ingressos dels treballadors a les realitats econòmiques actuals. Aquest compromís busca contrarestar els efectes negatius que la inflació i el creixent cost de vida estan tenint a les famílies. “També lluitarem per tancar les bretxes de gènere, limitar les diferències salarials entre treballadors i erradicar la pobresa laboral.”

A més, Sadowski ha posat èmfasi en la protecció dels drets dels sindicats. “Protegirem sempre els drets dels sindicats, encoratjarem la negociació col·lectiva i el diàleg social, i vetllarem perquè la UE i els Estats membres respectin l’autonomia dels agents socials”, ha afirmat. Aquest compromís subratlla la importància de la negociació col·lectiva i el diàleg social com a eines fonamentals per millorar les condicions laborals i protegir els drets dels treballadors.

Després d’haver defensat el Pilar Europeu de Drets Socials des de la seva primera proclamació a Göteborg el 2017, el candidat també ha reafirmat la seva dedicació a la seva plena aplicació. “El Pilar ha de ser un far que ens guiï cap a una Europa social forta, justa, integradora i plena d’oportunitats al segle XXI. Seguirem lluitant contra la desocupació, la pobresa i l’exclusió social. Ningú no s’hauria de quedar sense una renda mínima adequada” , ha assegurat Sadowski. Aquesta declaració reforça el compromís del PSOE amb la protecció social i el suport a les persones en situació de vulnerabilitat.

Amb aquests compromisos, el PSOE treballarà perquè “el progrés econòmic vagi de la mà amb la justícia social, climàtica i la millora de les condicions laborals per a tots els ciutadans i ciutadanes d’Europa.

Comments are closed