El PSOE inicia la campanya electoral alertant que “Eivissa s’hi juga molt” en aquestes eleccions europees: Les polítiques d’accés a l’habitatge, la defensa del medi ambient o mesures per un turisme respectuós “es decidiran a Europa els pròxims cinc anys”.

La Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE) iniciarà aquesta mitjanit la campanya electoral de les europees del 9 de juny amb la tradicional enganxada de cartells al passeig Vara de Rey amb un missatge d’alerta: “Eivissa s’hi juga molt en aquestes eleccions al Parlament europeu”, ha advertit Piotr Sadowski , el candidat eivissenc de la llista del PSOE que encapçala Teresa Ribera: Les polítiques d’accés a l’habitatge, la defensa del medi ambient o mesures per un turisme respectuós “es decidiran a Europa els pròxims cinc anys”, ha manifestat el candidat eivissenc.

Piotr Sadowski ha explicat que el PSOE es presenta en aquesta campanya amb el lema “Més Europa” per fer front a l’amenaça de la reculada que suposen la dreta i l’extrema dreta en l’actual context europeu i internacional. “Estic molt orgullós de formar part d‟aquesta llista dinàmica, progressista i feminista, liderada per Teresa Ribera. És un honor ser inclòs i jugar un paper en aquesta família política, sota el lideratge exemplar de Teresa, que ha estat una de les protagonistes dels diferents governs de Pedro Sánchez”, ha dit el candidat eivissenc, que ocupa el número 57 de la llista.

Pel que fa als detalls de la campanya, com ha explicat la secretària d’Organització de la FSE-PSOE, Irantzu Fernández, el PSOE sortirà al carrer a partir de demà per difondre el missatge de la importància d’aquestes eleccions. Irantzu Fernández ha dit que el PSOE d’Eivissa centrarà la campanya electoral en actes a peu de carrer, amb taules informatives als diferents municipis de l’illa, reunions amb col·lectius, com el de residents europeus, accions a xarxes i mitjans de comunicació, i la tradicional propaganda electoral als espais habilitats amb els cartells de la número 1 de la candidatura, Teresa Ribera, i el lema “Més Europa”.

“Europa és el projecte polític de més èxit de la història, l’únic capaç d’integrar la pluralitat i la diversitat de la Unió en un espai compartit d’interessos comuns sustentat en els principis socialdemòcrates: solidaritat, drets, llibertat i igualtat. Com s’ha mostrat a la darrera legislatura, Europa és la garantia que els immensos reptes transformadors a què s’enfronta el món es puguin abordar en el futur amb una visió de progrés, drets i cohesió social”, ha explicat Sadowski, que aporta a la candidatura socialista la seva experiència, en haver participat com a dirigent d’importants organitzacions de la societat civil de la UE durant més de 15 anys.

“Aquestes eleccions tenen una immensa importància per al futur del nostre continent. Està en joc l’essència de la UE: la nostra unitat, democràcia, sostenibilitat i justícia social. La UE simbolitza la cooperació i les oportunitats, garantint la pau, la democràcia, la inclusió i la prosperitat. Tot i això, els reptes a què s’enfronten les persones, la pobresa i l’exclusió social, l’augment del cost de la vida i de l’energia, els problemes amb l’habitatge, el canvi climàtic, la transició digital i ecològica, i els conflictes han provocat un augment de la inseguretat entre les persones d’Europa. Aquests reptes requereixen solucions socioeconòmiques basades en la solidaritat, i només els moviments polítics progressistes com el PSOE les poden aportar”.

El candidat del PSOE ha explicat els desitjos per al futur d’Europa: “Volem una Europa democràtica, lliure, justa i segura. Creiem a Europa com la força que garanteix els drets de totes i tots i ens inclou totes i tots. Creiem en el treball conjunt perquè el nostre planeta segueixi sent habitable, així com per assolir la justícia social i oferir noves oportunitats a tothom. Volem una Europa més unida que protegeixi la nostra sobirania i els nostres estats del benestar i inverteixi en llocs de treball verds de qualitat, en benestar sostenible i en una economia dinàmica”.

Sobretot, “som conscients que l’extrema dreta és una amenaça per a la ciutadania i el projecte europeu. És un verí per a la democràcia. Els nostres valors són irreconciliables amb els seus. L’extrema dreta vol enfrontar les persones, mentre que nosaltres les volem unir. La nostra família política té una clara línia vermella: mai no col·laborarem ni formarem coalicions amb l’extrema dreta”, ha remarcat el candidat del PSOE.

El Partit dels Socialistes Europeus forma la força progressista més gran d’Europa, i el PSOE és un membre “orgullós” d’aquesta família política. “Ens encaminam a les eleccions europees del 2024 amb la constant determinació de transformar les nostres societats i millorar la vida de la ciutadania europea. Un grup dels Socialistes i Demòcrates més fort al Parlament Europeu ens oferirà un poder més gran de proporcionar respecte, justícia i un futur millor. Més poder per brindar a la ciutadania la igualtat d’oportunitats, la sensació de seguretat i la qualitat de vida que tothom mereix. Per combatre l’extrema dreta, hem de ser la principal força progressista proeuropea i mobilitzar les forces progressistes, socials i mediambientals per impulsar el canvi”, ha manifestat Piotr Sadowski, el membre eivissenc de la candidatura socialista a les eleccions del 9 de juny en la presentació de la campanya, que comença a la mitjanit amb la tradicional aferrada de cartells.

Comments are closed