El PSOE insta Vicent Marí a acudir en persona davant la justícia a donar explicacions

El PSOE recorda que la Fiscalia ja té a les seues mans l’expedient del vídeo de 250.000 euros adjudicat a dit per Vicent Marí i l’insta a acudir en persona a donar totes explicacions, si considera que no té res a amagar. Aquesta és la valoració que ha fet el grup PSOE del Consell Insular davant la resposta de l’equip de govern de PP i Cs a la notícia de la denúncia per presumpta corrupció en la contractació del vídeo ‘La vida islados’, un escàndol que va denunciar públicament el grup Socialista a l’estiu de 2020, i que ara arriba a la Fiscalia després que l’Oficina anticorrupció hagi confirmat els fets denunciats pel PSOE.

L’anterior president i portaveu socialista, Vicent Torres, ha fet una declaració pública per mostrar la seua “profunda preocupació” que el Consell Insular d’Eivissa es vegi afectat per un cas de presumpta corrupció i que l’equip de govern sigui incapaç de donar una resposta clara: “Enviar l’expedient a Fiscalia no és la resposta que ha de donar el president Marí. Fiscalia ja té l’expedient complet, perquè des del PSOE el vàrem enviar a l’Oficina anticorrupció. El que ha de fer el president Marí és oferir-se personalment a donar totes les explicacions”.

Vicent Torres ha volgut “defensar públicament” la feina del personal funcionari del Consell Insular, qui està convençut que “ha actuat de bona fe i complint la llei”, remarcant que “qualsevol mala actuació que s’hagi pogut produir ha set per part dels polítics que varen ordenar aquest contracte”. De fet, el portaveu socialista recorda que “la mateixa Intervenció General del Consell Insular va advertir de les irregularitats i va demanar la nul·litat del contracte”, i que “va ser el president Marí qui va decidir seguir endavant amb aquest contracte irregular, firmant un decret de Presidència”.

El portaveu del PSOE també ha lamentat la “campanya de desprestigi” contra l’Oficina de prevenció i lluita contra la corrupció que ha iniciat el Partit Popular. “L’Oficina és un òrgan molt necessari, com ho està demostrant d’ençà que es va posar en marxa”. Els atacs del PP contra l’Oficina demostren “la nul·la voluntat d’aquest partit d’erradicar definitivament una xacra que ha fet molt de mal a les nostres illes i al nostre país, com és la corrupció política”.

Una corrupció que “es podria haver disparat durant la pandèmia, aprofitant l’estat d’alarma i els contractes per emergència, com estam veient a la Comunitat i l’Ajuntament de Madrid, i, per desgràcia, al mateix Consell Insular d’Eivissa”, ha manifestat.

El grup PSOE seguirà insistint, a través de diferents iniciatives al Consell Insular, perquè Vicent Marí doni explicacions a la ciutadania respecte de l’escàndol del vídeo “La vida islados”.

Comments are closed