El PSOE lamenta el drama de les persones afectades pel Don Pepe i destaca el compromís de l’Ajuntament de Sant Josep en donar-los el màxim suport per afrontar la situació

La Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE) vol fer públic que lamenta profundament el drama de les persones afectades pels apartaments Don Pepe. En aquest sentit, volem destacar el compromís de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia en donar-los el màxim suport per afrontar la situació. Estam davant d’un drama social sense precedents al municipi, que afecta mig centenar de famílies que s’han trobat davant d’una situació que no esperaven. Els apartaments Don Pepe són un dels pitjors exemples del cost que té l’urbanisme salvatge i el descontrol d’altres etapes que hi ha hagut a la nostra illa. Al final, qui paga les conseqüències són persones humils i treballadores.

El PSOE remarca que l’Ajuntament de Sant Josep ha consultat la resta d’administracions abans de prendre decisions, i totes coincideixen en el fet que no hi ha altra opció que la declaració de ruïna. El mateix Consell Insular (PP-Cs) ha confirmat en el seu informe que no es pot donar llicència de reconstrucció completa a aquest edifici fora d’ordenació.

Descartades totes les alternatives, l’única opció viable que ha trobat l’ajuntament és intentar la compra del terreny per fer un esponjament ambiental. Un edifici fora d’ordenació no té cap valor, però en aquest cas l’equip de govern ha considerat el benefici social que pot representar la compra del terreny dins del Parc Natural de ses Salines per a tota la ciutadania de Sant Josep i de l’illa.

Des de la FSE-PSOE destacam que el govern municipal de Sant Josep s’ha compromès a no deixar a ningú endarrere. Per això s’ha esforçat a donar una sortida digna a la gestió d’una crisi sense precedents en aquest municipi. Un govern d’esquerres es preocupa per les persones, perquè no quedin desemparades, i per això ha buscat davall les pedres fins que ha trobat la solució proposada. Els ha pogut presentar una oferta amb la qual, a més, puguin rebre uns sous que, com sabem, ni de bon tros compensarà el que han perdut als Don Pepe, però que els ajudarà a refer la seva vida.

L’oportunisme i demagògia del PP
Per contra, el Partit Popular està utilitzant el drama d’aquestes persones per fer oposició al govern de Sant Josep, manipulant la realitat, dient falsedats i enganyant la ciutadania. És vergonyós que afirmin que l’Ajuntament s’ha desentès de les famílies del Don Pepe, quan és tot el contrari. Com s’ha explicat, l’Ajuntament ha estat qui ha actuat davant d’un perill real de col·lapse de l’edifici i qui ha fet els possibles i els impossibles per trobar la millor sortida a la situació personal d’aquestes famílies.

El PP utilitza tota la seua demagògia i s’aprofita del dolor d’aquestes famílies afirmant que l’Ajuntament sí que podia donar llicència de rehabilitació integral de l’edifici, afirmació que és rotundament falsa, com confirma el mateix informe elaborat pel Consell Insular, governat pel seu mateix partit. Però la gran “proposta” que fa el PP és la de “modificar la Llei” perquè els propietaris del Don Pepe puguin rehabilitar l’edifici: es tracta d’una possibilitat rocambolesca, que el mateix Partit Popular sap que és absolutament inviable.

Des de la FSE-PSOE sentim un enorme orgull dels nostres companys i companyes de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, amb l’alcalde Ángel Luis Guerrero al capdavant, que han afrontat la crisi del Don Pepe amb el màxim esforç i dedicació amb l’objectiu d’ajudar aquestes persones el màxim possible. Primer de tot, garantint la seguretat de tots ells i elles actuant ràpidament davant del perill de col·lapse de l’edifici. I, al mateix temps, oferint-los tot el suport social, d’allotjament temporal i que puguin rebre uns sous per la venda dels terrenys.

Sabem que els afectats i les afectades consideren que l’administració pública pot anar més enllà, i que l’ajuda que estan rebent és insuficient. Entenem la seua angoixa. Des del PSOE només podem afirmar, amb tota sinceritat, que s’està fent tot el que està a les nostres mans i que, si som aquí, és pel nostre compromís socialista de treballar en favor de les persones que més ho necessiten.

Comments are closed