El PSOE lamenta la negativa del Consell Insular de Vicent Marí a implicar-se en la crisi del Don Pepe

El grup PSOE ha lamentat la negativa del Consell Insular de Vicent Marí a implicar-se en la crisi del Don Pepe, després que PP i Cs hagin votat en contra de la petició d’ajuda aprovada ahir mateix pel Ple de Sant Josep de sa Talaia. La majoria de dretes ha rebutjat els cinc punts de la moció presentada conjuntament pel PSOE i Unides Podem, que instava el Consell a cedir un terreny a l’IBAVI per tal de poder donar una sortida a aquestes persones, destinar una partida econòmica per assistir els afectats i per al seu allotjament temporal, encomanar una nova valoració dels terrenys i constituir una mesa de treball conjunta per buscar les solucions adequades a aquest drama humà.

La consellera socialista Silvia Limones ha criticat l’incompliment de Vicent Marí de la seua promesa de “ser un aliat dels alcaldes”, amb la seua negativa a atendre les demandes que ahir mateix va aprovar Sant Josep. Silvia Limones ha exigit “voluntat política” al Consell Insular, que finalment no ha aconseguit, després que la majoria de dretes hagi votat en contra de la moció progressista.

Imposició d’una modificació del PTI per desprotegir el territori
L’anterior president i portaveu del PSOE, Vicent Torres, ha denunciat la intenció del govern de Vicent Marí d'”imposar una modificació del PTI per desprotegir Territori”, amb l’anunci de voler permetre el lloguer turístic en cases pageses situades en sòl protegit.

El portaveu del PSOE ha recordat que “molts dels problemes territorials que avui patim tenen l’origen en una planificació territorial promoguda per vostès, i que sempre s’ha orientat a l’especulació i al benefici d’uns pocs, en detriment de la majoria”. Vicent Torres s’ha referit als “problemes de mobilitat, de residus, d’aigua, de saturació en sòl rústic o les festes il·legals en mansions”, que provenen “d’un model de territori molt negatiu per la nostra illa, promogut, auspiciat i executat pels diferents governs del Partit Popular”.

Vicent Torres ha criticat els “incompliments” Vicent Marí sobre territori: “Ni ha derogat la modificació del PTI del 2019, cosa que ens pareix bé, però que els seus votants han de saber, ni han començat la revisió, ni ens han dit res de la modificació per permetre lloguers turístics en sòl protegit”.

Comments are closed