El PSOE lamenta la paràlisi de l’Ajuntament de Sant Joan, després de tancar el 2020 amb prop del 50% del pressupost sense executar

El grup PSOE lamenta la paràlisi de l’Ajuntament de Sant Joan de Labritja, que ha tancat l’exercici 2020 amb prop del 50% del pressupost sense executar. El portaveu i secretari general socialista, Pep Torres ‘Peret’, ha anunciat el vot en contra del seu grup a la liquidació dels comptes municipals, per la “decepció” que suposa la “falta de compliment del pressupost”. Amb la incorporació dels romanents, el pressupost de Sant Joan per a 2020 va quedar en 15,2 milions d’euros, del quals només s’han acabat gastant un total de 8 milions, quedant 7,2 milions sense executar.

Segons Pep ‘Peret’, “la pandèmia no és una excusa, perquè l’ajuntament ha seguit obert i havia de fer la seua feina, com és executar les inversions previstes”. També explica que la falta de compliment del pressupost de Sant Joan “és un problema que ve de lluny, amb inversions sense executar que passen d’un exercici a l’altre”.

Del total de pressupost sense executar, la partida més important, 4,2 milions d’euros, correspon a la nova depuradora de Portinatx, que segons ‘Peret’ no es pot demorar més: “L’ajuntament ja té totes les autoritzacions per licitar les obres, i tenen el finançament assegurat d’un 50% de l’impost turístic, aquesta obra s’ha d’adjudicar com més prompte millor”.

La resta de projectes sense executar també són “molt importants per al municipi de Sant Joan”, explica ‘Peret, com la pavimentació del Camí Vell de Portinatx, que està pressupostat en mig milió d’euros, la rehabilitació de la torre de defensa de Portinatx, amb 218.000 euros, i altres inversions com el soterrament d’infraestructures de serveis i millores a la xarxa d’aigua al nucli de Sant Joan, la xarxa de pluvials de Sant Miquel o la connexió de la xarxa de dessaladores amb el dipòsit de Sant Miquel.

El portaveu del PSOE considera que el projecte polític del PP a Sant Joan està “esgotat”, el que provoca aquesta “falta de previsió i mala gestió de les inversions”. Segons ‘Peret’, “els vesins i les vesines mereixen que els projectes es facin i que els sous del municipi s’inverteixin, perquè tenim moltes necessitats, en comptes de quedar-se en els bancs, com passa ara”.

Comments are closed