El PSOE mostra la seua preocupació per la situació de Punta Arabí, condemna els mètodes intimidatoris de Desokupa i reclama una intervenció urgent dels serveis socials de l’Ajuntament de Santa Eulària

La Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE) vol fer pública la seua preocupació pels fets que estan succeint a la urbanització de Punta Arabí, amb l’actuació d’una empresa de seguretat molt polèmica que actua a tot Espanya, Desokupa, i que en diverses ocasions ha estat acusada d’amenaçar i coaccionar les persones que han ocupat il·legalment habitatges com a mètode per desallotjar-les.

El PSOE dóna suport a totes les actuacions públiques per assegurar l’ordre públic, el compliment de la legalitat i l’atenció de les persones i famílies amb necessitats socials, i també vol deixar clar que s’ha de rebutjar de manera molt contundent la utilització de qualsevol mètode que estigui al marge de la legalitat, com poden ser amenaces, coaccions o agressions físiques o verbals, ja que en un estat de dret cap persona es pot prendre la justícia pel seu compte.

La situació és de molta gravetat, ja que alguns testimonis afirmen que unes dos-centes persones s’haurien arribat a instal·lar a Punta Arabí. Entre aquestes persones hi hauria famílies amb infants, persones malaltes o amb altres situacions de vulnerabilitat o en risc d’exclusió social.

Des de la FSE-PSOE consideram que l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu hauria de mobilitzar els Serveis Socials municipals, desplaçant-los al lloc, per conèixer exactament quantes persones i famílies hi estan vivint, quina és exactament la seua situació social i atendre’ls amb els recursos que siguin necessaris.

El PSOE considera que l’ajuntament hauria de tenir coneixement precís de la problemàtica d’aquestes persones, fins i tot amb la possibilitat d’establir un pla d’ajuda i de treball en l’àmbit social que pugui facilitar l’accés a una solució residencial i afavorir l’abandó de la situació d’ocupació actual de les persones amb vulnerabilitat o en risc d’exclusió social.

En aquest sentit, en el Ple de l’ajuntament, previst per demà divendres, el grup Socialista de Santa Eulària demanarà a l’equip de govern que expliqui la situació de les persones que viuen a Punta Arabí i quins recursos té previst destinar-hi.

Així mateix, el grup Socialista insistirà que la Policia Local ha de ser molt estricte en assegurar el compliment de la legalitat, i que s’ha de deixar clar que no està col·laborant amb aquesta polèmica empresa, al contrari del que aquesta afirma.

Comments are closed