El PSOE proposa ampliar els reconeixements mèdics a tots els esportistes federats d’Eivissa. El grup Socialista del Consell presenta iniciatives en favor de la prevenció de la salut en l’esport.

El grup PSOE del Consell d’Eivissa presenta demà al Ple una moció en favor de la prevenció de la salut en l’esport, que entre altres mesures proposa ampliar a tots els esportistes amb llicència federativa la realització d’un reconeixement mèdic anual.

La majoria de les llicències federatives per la pràctica esportiva inclouen la signatura mèdica per confirmar la realització d’un reconeixement mèdic. És per això que el reconeixement mèdic-esportiu hauria de tenir un sentit preventiu i hauria de ser el punt de partida de l’activitat esportiva i realitzar-se sempre de forma prèvia a la pràctica de qualsevol esport.

El PSOE proposa al Ple aprovar el compromís de destinar una partida econòmica dins dels propers pressupostos per oferir anualment reconeixements mèdics-esportius gratuïts a tots els esportistes que tenguin en vigor una llicència federativa, que es practiquin des de principis d’agost i establint un ordre prioritari d’atenció per tal que es realitzin prèviament a l’inici de l’activitat esportiva.

El PSOE recorda que l’esport comporta uns riscos per al practicant i fins i tot, per altres implicats en les activitats esportives (tècnics, àrbitres, directius, etc.). Per això, també proposa que el Consell Insular d’Eivissa organitzi cursos de primers auxilis per a tots els col·lectius implicats en el procés esportiu.

Una tercera proposta és la de subministrar desfibril·ladors externs automàtics per instal·lar en tots els col·legis, sales cobertes, pistes cobertes, pavellons poliesportius i complexos poliesportius en el cas que encara algun d’ells no disposi dels mateixos i instal·lar-los en tots els espais públics habilitats, per la pràctica lliure de l’activitat esportiva. (parcs esportius, pistes poliesportives exteriors, espais amb equipaments esportius i recreatius).

A més, en la societat actual, hi ha un increment de casos de sobrepès i obesitat infantil a conseqüència del sedentarisme i hàbits alimentaris poc saludables. El grup del PSOE considera que hem d’avançar en el reconeixement i promoció de l’esport i l’activitat física com a eines de foment de la salut per millorar la qualitat de vida i fer de l’esport una via per reduir l’obesitat infantil i el sedentarisme. És per això que el grup Socialista també proposa que el Consell Insular desenvolupi programes en l’àmbit de l’esport sobre nutrició i hàbits saludables amb l’objectiu de combatre el sedentarisme, el sobrepès i l’obesitat entre la població de l’illa.

Comments are closed