El PSOE proposa un pla específic d’ajuda al sector turístic de les illes. Sofía Hernanz i Patricia Abascal demanen “unitat i responsabilitat” a tots els grups per fer front a la crisi.

El grup Socialista ha registrat al Senat una moció per proposar al Govern un pla de reactivació del turisme específic per a Balears. La moció és una de les primeres iniciatives del PSOE en el nou curs polític a les Corts Generals, que les representants eivissenques Sofía Hernanz i Patricia Abascal inicien amb “una crida a la unitat i a la responsabilitat de tots els grups parlamentaris”.

La diputada Sofía Hernanz, secretària segona de Congrés, considera que “el nou curs polític és absolutament transcendental, per seguir prenent les mesures legislatives que ens ajudin a afrontar aquesta situació tan greu de crisi sanitària, social i econòmica que viu el nostre país”. En aquest sentit, Sofía Hernanz ha instat el conjunt de grups parlamentaris a “estar a l’altura de el moment” i “mostrar la nostra màxima disposició al diàleg, al consens i a fer possible grans acords en favor de país”.

En aquest sentit, la diputada eivissenca considera que les prioritats per a les pròximes setmanes i mesos són “la convalidació de l’acord per desbloquejar els romanents de les entitats locals i l’aprovació d’uns nous Pressupostos Generals que donin resposta a les actuals necessitats”. Una etapa en què “el diàleg i la voluntat d’entesa seran fonamentals”, ha insistit la diputada.

La senadora per Eivissa i Formentera, Patricia Abascal, ha detallat el contingut de la moció del grup Socialista sobre el suport al sector turístic: “Les nostres illes són les que s’han endut la pitjor part d’aquesta crisi, especialment les Pitiüses, amb més del 80% de la seva activitat econòmica centrada en el turisme”. La senadora recorda que el Govern d’Espanya ha aprovat un Pla de Suport al Turisme, amb una aportació de 4.000 milions d’euros, que arriben a 19.000 milions si es tenen en compte totes les mesures impulsades des de l’inici de la pandèmia. “Des del PSOE creim que les nostres illes necessiten mesures específiques, a causa de la gran dependència del turisme i les nostres especificitats com a territori perifèric insular, que en el cas d’Eivissa i Formentera és de doble i triple insularitat”. A través de la moció, el grup Socialista del Senat proposa “una dotació econòmica amb inversions concretes per a les Illes Balears, en el qual seran fonamentals els fons europeus”.

Així, la moció insta el Govern a “aprovar un pla específic per reactivar el turisme a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, atenent les seues singularitats com a territori perifèric insular i la seva elevada dependència del sector turístic”. En concret, proposa “adoptar un programa específic d’inversió en el sector turístic de les Illes Balears, en col·laboració amb el Govern de la Comunitat Autònoma i els consells insulars, dins el Fons de Recuperació de la Unió Europea, que servirà per desenvolupar projectes tractors de la resta de sectors productius, així com continuar la transformació cap a un model de sostenibilitat socioeconòmica, mediambiental i territorial”.

 

Comments are closed