El PSOE qualifica de desastre el projecte de l’Escola de Música de Santa Eulària: Retards, costos disparats i obres plenes de problemes per fer-se damunt del pàrquing soterrani.

El grup municipal socialista de Santa Eulària denuncia el “desastre” de projecte d’Escola Municipal de Música, que acumula una sèrie de retards, modificacions en les obres i un pressupost disparat, per culpa de fer-se en un soterrani damunt del pàrquing. El portaveu del PSOE, Ramón Roca, ha criticat la “nefasta planificació” de l’equip de l’alcaldessa, Carmen Ferrer, i ha anunciat que exigirà “explicacions” al Partit Popular en el pròxim Ple de l’ajuntament. 

Les obres de la nova Escola de Música de Santa Eulària varen començar el novembre de 2022, dos mesos més tard del previst inicialment per l’ajuntament, i s’establia que les instal·lacions estarien en funcionament per al curs 2023-2024. El pressupost d’adjudicació de les obres va ser de 2,3 milions d’euros. Ara “s’ha disparat” amb 396.117,62 euros més, per la modificació del projecte durant l’execució de les obres.

El dia d’avui, com explica Ramón Roca, “lamentablement, la finalització del projecte està patint retards per la mala gestió i planificació per part de l’ajuntament, a part d’aquest sobrecost, perjudicant així a totes les famílies que estan esperant la posada en marxa d’un equipament educatiu i artístic molt important i necessari per a Santa Eulària”.

En el seu moment, el grup municipal Socialista ja va posar en dubte la ubicació de l’Escola de Música en una planta soterrània, damunt del pàrquing, a causa de la falta de llum natural i problemes de ventilació. “Especialment després de la pandèmia, s’ha vist la necessitat d’instal·lacions adequades en aquest sentit, la qual cosa no es va preveure en aquest projecte”. 

Una de les coses que més ha sorprès el grup municipal és el fet que hagin trobat un antic túnel de neteja de vehicles a la planta -2. L’informe diu que “s’ha descobert l’existència de la maquinària d’un túnel de neteja desmuntat”, “com si es tractàs d’una troballa d’arqueologia que sorgeix a una excavació prèvia a unes obres”, critica Ramón Roca.

Segons consta a l’expedient, la modificació del projecte s’explica perquè s’ha d’impermeabilitzar la coberta de l’Escola de Música, ja que “ha arribat al límit de la seua vida útil i està produint filtracions d’aigua a l’edifici”. A més, no es va preveure la reinstal·lació del túnel de neteja de vehicles, la qual cosa el grup Socialista considera que hauria pogut ser previst des d’un inici.

També és sorprenent que no es va tenir en compte adaptar l’ascensor al nombre de plantes, ja que la planta -1 actualment no té accés. Igualment, s’ha fet una modificació per afegir “rodapeu” a tota l’Escola, que no s’havia previst, amb l’argument de facilitar la neteja de l’edifici. 

El grup municipal Socialista se sorprèn que “molts d’aquests importants detalls, tan evidents si s’hagués fet un bon projecte, no es varen preveure prèviament” i que ara suposen un sobrecost i un nou retard en la posada en marxa de les noves instal·lacions, que ja haurien d’estar en funcionament”. El grup Socialista es pregunta si “algú va fer una visita prèvia de les instal·lacions per detectar aquests defectes, com els degots o l’emmagatzematge de l’antic aparell de túnel de neteja” i com “no es va preveure posar rodapeu a la nova escola per facilitar-ne la neteja”.

El cost econòmic de totes aquestes modificacions és de 396.117,62 euros, cosa que suposa un augment del 16,23% del preu de licitació. Un preu “disparat” per un projecte que “veurem com acaba”, ha advertit Ramón Roca. 

La “nefasta gestió” per part de l’Ajuntament de Santa Eulària amb el projecte d’Escola de Música també ha passat amb el del tanatori, recorda el portaveu del PSOE, ja que “tampoc ha obert a causa de retards i modificacions del projecte”. Una manera de funcionar “improvisada i amb falta de rigor” per part dels responsables polítics de l’ajuntament de Santa Eulària que “acabam patint el conjunt de la ciutadania en forma de retards i de major cost econòmic”, ha denunciat el portaveu del PSOE. 

Comments are closed