El PSOE qualifica de “fracàs” la gestió dels serveis socials de Vicent Marí en aquesta legislatura del Consell Insular. “L’única emergència que els va interessar ja sabem quina va ser, ni sanitària ni per ajudar a les persones i famílies més vulnerables”.

El grup PSOE ha qualificat de “fracàs” la gestió dels serveis socials de Vicent Marí al Consell Insular d’Eivissa. En el ple extraordinari celebrat avui, el PSOE ha criticat el retard en l’aprovació de la cartera de serveis, després d’haver-se desestimat l’expedient aprovat de forma inicial en l’anterior legislatura. En l’actual mandat de Vicent Marí, “l’única emergència que els va interessar ja sabem quina va ser, ni sanitària ni per ajudar a les persones i famílies més vulnerables”, ha lamentat el conseller socialista Víctor Torres, recordant que avui es compleixen tres anys de l’inici de l’estat d’alarma per la Covid-19.

El retard en l’aprovació de la cartera de serveis és un exemple més del balanç “decebedor” en serveis socials de l’equip de Vicent Marí. Una legislatura marcada per l’eliminació de la direcció insular d’Igualtat, l’incompliment de la creació de l’Institut d’Afers Socials, la seva negativa a recuperar la gestió de les residències, el retard de dos anys en la construcció del centre provisional de baixa exigència, les cues i el col·lapse que van provocar en la convocatòria de les ajudes de la Covid, i el mateix retard de la cartera de serveis.

A més, com ha explicat Víctor Torres, la cartera, “ni assumeix totes les competències, ni les garanteix”, ja que “no té en compte totes les competències necessàries per a una adequada prestació de serveis”. El conseller socialista ha criticat que “no té en compte el desenvolupament de serveis com el de persones majors o amb discapacitat, a més de la inclusió social”.

El grup PSOE ha votat a favor de l’expedient per “responsabilitat” i evitar que segueixi acumulant retards, després de tota una legislatura perduda amb el PP de Vicent Marí.

El conseller socialista ha anunciat que, amb Josep Marí Ribas ‘Agustinet’ com a president, a partir de maig, el Consell Insular recuperarà la Direcció Insular d’Igualtat, eliminada per Vicent Marí, i desenvoluparà la cartera de serveis socials de manera “ambiciosa” per contemplar “totes les competències” i garantir “totes les necessitats de la població”.

Comments are closed