El PSOE qualifica de ‘pèrdua d’una oportunitat històrica per a la ciutat d’Eivissa’ no incloure l’aparcament soterrat al projecte de reconversió de l’E-10

El grup municipal socialista d’Eivissa qualifica de ‘pèrdua d’una oportunitat històrica per aconseguir que la ciutat d’Eivissa disposi d’un aparcament soterrat, amb capacitat per a 1.500 vehicles que hagués donat resposta a la demanda de llocs d’aparcament que té ara i la que tindrà en un futur. Els representants polítics actuals tenen un pensament curtterminista, sense una planificació del futur, només els interessa visibilitzar, de manera ràpida i sense pensar en el futur de la ciutat, un projecte que és estratègic per a la mobilitat de la ciutat i de l’illa’.

En un moment en què la ciutat està reblerta quan mobilitat, en el que els aparcaments dissuasius de la ciutat podrien desaparèixer donat que els terrenys on estan ubicats són de propietat privada, s’acaba de perdre una gran oportunitat per a la ciutat d’Eivissa amb la decisió de no incloure l’aparcament soterrat al projecte.

El que farà ara el PP serà arreglar la part superior per connectar els barris que han quedat separats de la ciutat per l’E10, però el projecte no té mires de futur donat que el que plantejava el PSOE incluia l’aparcament i la cobertura del projecte des de la rodona de can Sifre fins a la rodona de Jesús. L’objectiu principal de l’aparcament sempre ha estat evitar l’entrada de milers de vehicles a l’interior de la ciutat i donar possiblitat d’aparcament

Des del PSOE considerem que l’obra de l’E-10 és un projecte que neix mort donat que està basat en una antiga previsió de l’any 2011. L’actual projecte del Partit Popular no respon a les necessitats actuals ni futures de la ciutat, capital de l’illa que rep milers de ciutadans diàriament que es desplacen a la ciutat a treballar o fer diverses gestions.
Considerem que, una vegada més, el Sr.Triguero s’ha plegat als projectes del Sr. Marí, sense pensar realment què necessita la ciutat d’Eivissa.

El Govern Balear va incloure la remodelació integral de l’E-10 en el Pla d’Inversions Estratègiques de les Illes Balears.

Segons l’acord del Consell de Govern del 23 de maig publicat al Butlletí Oficial de les Illes Balears del 24 de maig de 2022, el Govern Balear va incloure el projecte de reconversió de l’E-10 dins del Pla Estratègic Autonòmic- Estratègia d’Inversions Illes Balears 2030. Concretament, es pot consultar al projecte 58 d’aquest mateix BOIB dins l’Eix 2 de Sostenibilitat en l’Estratègia de Mobilitat sostenible i descarbonitzada.
Aquesta decisió va estar presa i anunciada després de la reunió mantinguda a l’Ajuntament d’Eivissa amb l’anterior presidenta del govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i en la que també hi estaven presents l’actual president del Consell Insular, Vicent Marí i el conseller de Territori i mobilitat, Mariano Juan. Una decisió en la qual les tres administracions hi estaven d’acord i en la que es comprometeren a cercar finançament per a fer-la possible.

Ara ens assabentem pels mitjans de comunicació que el Consell Insular ha decidit emprendre aquesta obra en solitari, obviant i no reclamant a l’actual presidenta del Govern Balear, Margalida Prohens, el finançament per a la remodelació d’aquesta via i el compliment dels acords aprovats pel Consell de Govern.

Des del PSOE demanarem tant al Consell Insular com a l’Ajuntament d’Eivissa el compliment de l’acord per part del Govern balear.

Comments are closed