El PSOE qualifica d'”extrema gravetat” l’ocultació de documents a la Fiscalia per part de Vicent Marí en el cas de presumpta corrupció de ‘La vida islados’

El grup PSOE del Consell Insular d’Eivissa qualifica d'”extrema gravetat” la decisió de Vicent Marí d’ocultar documents a la Fiscalia Anticorrupció en relació amb el cas “La vida islados”. En la remissió de la documentació dels expedients a la Fiscalia, efectuat per Vicent Marí el 7 d’abril, no hi figuren dos documents que són fonamentals: els pressupostos del vídeo, que són una prova de la presumpta actuació corrupta denunciada davant la Fiscalia per part de l’Oficina de prevenció i lluita contra la corrupció.

Vicent Marí va justificar el preu del contracte amb dos pressupostos presumptament falsejats. Un, el de l’empresa adjudicatària, i un segon, d’una altra empresa, que va ser descartada. L’empresa descartada és la que realment va fer el vídeo, i al pressupost descartat surt el nom de l’administrador únic de l’empresa que va rebre el contracte de 250.000 euros. Uns documents que Vicent Marí no ha enviat a la Fiscalia.

L’anterior president i portaveu socialista, Vicent Torres, considera que “s’han de donar moltes explicacions, no només per la contractació irregular del vídeo, sinó també de per què han ocultat aquesta documentació”. El portaveu del grup PSOE ha manifestat que “si no tenen res a amagar, no s’estén per què no varen remetre la documentació completa” en relació amb el vídeo “La vida islados”, adjudicat a dit de manera irregular, tal com va alertar la Intervenció General del Consell Insular.

“Com a grup de l’oposició, la nostra obligació és posar en coneixement de la Fiscalia tots els fets”, ha declarat Vicent Torres, qui ha manifestat la seua confiança que la justícia “arribi al fons de l’assumpte i, en el cas que n’hi hagi, que es depurin totes les responsabilitats”.

El portaveu socialista lamenta que el cas de “La vida islados” és “l’exemple més greu de la manera de funcionar clientelar que el PP vol instal·lar al Consell Insular”. Vicent Torres ha recordat que els contractes i subvencions sense concurrència, entre el Consell Insular i FECOEV, “s’han disparat fins als 5,4 milions d’euros” en 2022, entre els quals hi ha els contractes dels premis ‘Influencers’, que es varen adjudicar a una determinada empresa per un total de 100.000 euros.

Comments are closed